Savjet:
Ovo je Istarska  vinska priča koja se ne propušta

Ovo je Istarska vinska priča koja se ne propušta

SKRIVENE ČARI ISTARSKOG VINA NA UMAŠKOM ATP TURNIRU PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG

Posebna istarska priča bit će ispričana ovih dana u Umagu. Vinari sa istarskog poluotoka na jednom nam mjestu u Taste Istria zoni otkrivaju svoje male tajne uspjeha i predstavljaju sva vina na 32. Plava Laguna Croatia Openu Umag koji je mjesto susreta najfinijih okusa koji nas vode na putovanje krajem u kojem tradicija vinarstva seže daleko u povijest.

“Iznimno me veseli sto su se istarska vina i ove godine predstavila na ovako važnom turniru. Ovakve manifestacije prilika su za velikom promocijom naših vina, prvenstveno autohtonih istarskih sorti malvazija i terana, brojnim stranim i domaćim gostima koji u vrijeme ATP-a borave u Umagu. Ovo je potvrda još jedne odlične suradnje Vinistre s našim dugogodišnjim partnerom Plavom Lagunom i vjerujem da se vidimo i dogodine.”- izjavio je predsjednik Vinistre Luka Rossi.

Istra je od davnih vremena, točnije od doba Grka i Rimljana, protkana kulturom uzgoja vinove loze. Današnji vinari stvorili su prave gorumet oaze kojima se uvijek rado vraćamo. Njihov put zanimljiv je poput okusa i emocija koje nas kušajući njihova vina vrlo brzo podsjete na one male užitke koje život čine ljepšim i dražim.

„Skrivene čari istarskih vina nam se vraćaju u Taste Istria zonu nakon dvogodišnje pauze, u suradnji sa novim partnerom – Vinistrom. Opet ćemo se moći družiti i uživati u skrivenim čarima istarske vinske scene koju ćemo istražiti kroz organoleptičko kušanje vina, ali i kroz razgovor sa vinarima. Naravno, sve u jednoj opuštenoj atmosferi uz zalazak sunca kao uvod u eno-gastro glazbeno druženje u najljepšoj sportskoj zoni Istre!“ – otkriva sommelier Emil Perdec.

Upravo je područje sjeverozapadne Istre kojem pripada i Umag poznato po velikim dosezima vinarstva stoga je ovo idealno mjesto za vinske užitke svim gostima Umaga i Plave Lagune kao i posjetiteljima umaškog turnira. Čari prirode ovog kraja u sinergiji s maštom vinara daju vina koja su danas itekako poznata diljem svijeta. Često i mnogo nagrađivana ona nam ovih dana pričaju svoju priču koju ne smijemo propustiti kroz degustacije koje se svakoga dana do kraja 32. Plava Laguna Croatia Opena Umag održavaju od 21h u ATP zoni Stella Maris Resorta.

Poznato je da se na umaškom ATP-u već godinama dodjeljuje i prestižni naslov ATP vina. „Ovogodišnji sustav natjecanja je malo izmijenjen, 15 vinara sa svojim vinima u 5 kategorija bori za prestižni naslov ATP vina, a novost je subotnje GRAND FINALE u kojem se pet vina pobjednika dana u pripetavanju bori za naslov. Bit će vrlo zanimljivo, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj mjesta u publici ograničen na 20!“ – zaključuje Emil Perdec.

Valja podsjetiti da je i jedan od najvećih rimskih kroničara, Plinije Stariji u svom djelu “Historiarum mundi” spominjao vino Pucinum. Tvrdio je tada da carica Livija svoje 82 godine života može zahvaliti upravo tom vinu iz Istre. Njegove nasljednike možemo upoznati u Taste Istria zoni Stella Maris Reosrta sve do kraja turnira, do nedjelje, 31. srpnja.

Press/selectpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top