Znate li....
Početna / Događanja / Otvoren prvi dječji festival u CineStaru

Otvoren prvi dječji festival u CineStaru

Jučer je svečano i uz nekoliko tisuća djece i roditelja u čak 11 gra­dova otvoren prvi Dječji festival u CineStar kinima! Festival su u Za­grebu službeno otvorili članovi stručnog dječjeg žirija Tit Emanuel Medvešek i Mile Biljanović, dok je treća članica, Ena Ikica, festival otvo­rila u Osijeku.

Svečano otvaranje uveličala je pretpremijerna projekcija nove Disneyjeve čarolije Zvončica i gusarska vila kojoj su prisustvovali i brojni poznati: Ani­ca Kovač, Olja Vori, Lana Zrnić, Mia Biondić, Siniša Kovačić, Branka Krstulović, Žarko Potočnjak, Ana-Marija Vrdoljak, Tomislav Jelinčić… Film je oduševio publiku svih uzrasta, a nakon projekcije u predvorju CineStara Novi Zagreb gledatelje su dočekali gusari, CineStarMan i CineStar zvjezdice te Lino i Dukatino maskote s kojima su se najmlađi mogli slikati, ali i nazdraviti dječjim koktelima i ledenim Slushyjima, uz slane i slatke zalogaje u obliku gusarskih brodova, mačeva i šešira. 

 

Ideja Dječjeg festivala je odlična! Svakako treba postojati ovakav filmski sadržaj za djecu. Prema programu ostalih 4 dana vidjela sam radionice na koje bi svakako htjela doći kao i pogledati filmove koji još nisu bili u CineS­tar kinima. Vidimo se i nagodinu na sljedeće Dječjem festivalu! izjavila je Anica Kovač.

S njom se slaže i poznati HTV-ov voditelj Siniša Kovačić: Jako nam se svi­dio crtić i cijela organizacija Dječjeg festivala. Sada dok su praznici, odlično je da za djecu postoje ovakvi sadržaji. Veselimo se doći i na ostale filmove.

Supruge slavnih rukometaša stigle su zajedno. Tonja obožava sve zvončice, a blizanci Borna i Vito bili su prvi put u kinu i nisu se ni pomakli. pohvalila se ponosna mama Lana Zrnić, dok je njezina prijateljica Olja Vori dodala da se i njezin Petar također super proveo.

 

Festival traje od danas, 14. travnja do četvrtka 17. travnja. Tijekom četiri dana bit će prikazani igrani, animirani te dokumentarni filmovi, kao i tri kratka filma s Festivala o pravima djeteta koja su snimila djeca iz Hrvatske. Ukupno će bitiprikazano 14 dugometražnih filmova iz čak 10 zemalja, uključujući Francusku, Brazil, Japan, Hrvatsku, SAD, Estoniju, Njemačku, Rusiju, Australiju i Belgiju. Djeca će imati priliku i besplatno sudjelovati u brojnim popratnim radionicama, igraonicama, predavanjima i nagradnim igrama. Slikanje po licu, ukrašavanje uskršnjih jaja, izrada likova od balona, učenje engleskog jezika uz igru, kazališne pred­stave, radionice plesa i pjevanja kao i zabavno-edukativne radionice Crvenog križa i Policije samo su mali dio onoga što je za svoje posjetitel­je tijekom trajanja Dječjeg festivala priredio CineStar sa svojim partnerima.

 

Svi gledatelji kupnjom ulaznice također mogu birati najbolji film festivala glasovanjem putem glasačkog listića pa će tako osim žirija i djeca imati pri­like dati svoj glas najboljem filmu! U konkurenciji je 8 filmova od ukupno 14 i to su:  Vjetar se diže (Japan), Lotte i tajna mjesečevog kamena (Estonija), Rio 2 (SAD), Ernest i Ce­lestine (Njemačka), Avanture g. Peabodya i Sher­mana (SAD), Zvonči­ca i gusarska vila  (SAD), Tarzan  (Njemačka), Muppeti u bijegu (SAD).Na kraju glasovanja, izvući će se 3 sretna glasača koji će dobiti bogate nagrade sponzora festivala: Podravke Lino, Hypo Alpe Adria Banke, Školske knjige i 10 kinoulaznica za CineStar koje se mogu is­koristiti do kraja 2014.! Sretni glasači bit će objavljeni u utorak 22.4.!

Za društva od 4 ili više prijatelja koji zajedno dođu na Festival i kupe ulaz­­­nice za film, CineStar je pripremio i poklon pakete DVD-a s hit crtići­­ma!

Ulaznice po cijeni od samo 20 kuna vrijede za sve 2D filmove (3D  projekci­je dostupne su uz nadoplatu). Dječji festival u Zagrebu održava se samo u CineStaru Novi Zagreb (Avenue Mall).

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top