Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Organizirajte pidžama party!

Organizirajte pidžama party!

Svima nam je dobro poznato da je noć najintimnije doba dana i da je tada najlakše razgovarati o temama koje zahtijevaju puno iskrenosti, poput zaljubljenosti. Pripremite svom mališanu pidžama party na kojem će podijeliti svoje tajne s nekoliko najboljih prijatelja iz razreda i susjedstva.

Priprema

Neka party zaista bude samo za najbolje prijatelje vašeg mališana. Pozovite 5-6 najboljih prijatelja iz razreda ili iz susjedstva. Napišite pozivnice i ukrasite ih mekanom vunom ili bijelim blaznicama. U pozivnicama napišite vrijeme, mjesto i napomenite da svatko od uzvanika treba ponijeti pidžamu.

Dekoracija

Pidžama party organizirajte u dječjoj sobi. Pripremite šator koji će nalikovati na veliki krevet. Postavite stolice po slobodnom prostoru u sobi i za njih pričvrstite plahtu. Ispod plahte poslažite što više mekanih jastuka kako bi sva djeca mogla boraviti unutar šatora. Između jastuka stavite nekoliko baterijskih lampa ili jednu noćnu lampu. Na sredinu ili u kut stavite jednu čvrstu površinu koja će poslužiti kao stolić.

Hrana

Za ovu večer pripremite jednostavne sendviče i puno grickalica. Sendviče učinite zanimljivijima tako da sir izrežete u obliku zvijezda i mjeseca. Pripremite puno čipsa, smokija i čokolade. Za piće uzmite nekoliko vrsta soka i čokoladno mlijeko ili pripremite topli kakao.

Aktivnosti

Pobrinite se da pidžama party ne bude samo klopanje hrane, nego večer koja će zbližiti vaše uzvanike. Uz zanimljive aktivnosti djeca stvaraju zajednička iskustva što ih dodatno povezuje i jača njihovo prijateljstvo. Za početak, organizirajte beauty salon. Pripremite djevojčicama maske za lice i dopustite im da ih same stavljaju. Dopustite im da koriste vašu šminku. Dječacima pripremite mini turnir u igranju video-igrica ili u kartanju. Pripremite i fotoaparat za bilježenje najveselijih uspomena.

Kako će na partyju biti zaista samo oni najbliži, sa svojim malilšanom pripremite kartice s pomalo škakljivim pitanjima i stavite ih u platnenu vrećicu ili šešir. Stavite ih unutar šatora, izvlačite jedan po jedan i odgovarajte na pitanja. Postavite pravila: mora se odgovoriti na svako pitanje koje se izvuče ili se dogovorite na koliko pitanja se ne mora odgovoriti. Neka pitanja budu primjerena uzrastu djeteta. Kartice s pitanjima će ih potaknuti na daljnji razgovor kada igra bude završena.

Za kraj, dopustite djeci gađanje jastucima koji su poslužili kao veliki krevet, a nakon toga ih smjestite na spavanje i ponovo umirite filmom za mlade ili najnovijim crtićem.

M.B.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top