Breaking News
Početna / Događanja / Okom oko oka HNK Varaždin

Okom oko oka HNK Varaždin

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu odigrat će u utorak 03.05.  lutkarsku predstavu Okom oko oka za ukrajinsku djecu smještenu u Varaždinskim Toplicama. Program će biti organiziran uz pomoć Varaždinske županije, Crvenog križa Varaždinske Županije i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.Varaždinska regija je inače jedna je od vodećih u zbrinjavanju izbjeglica iz Ukrajine.

Jako nam je drago da djeci možemo olakšati boravak u Hrvatskoj. Mislim da im je osim egzistencijalnih uvjeta vrlo bitno što prije osigurati i  mogućnost da sudjeluju u kulturnom životu, izjavila je Senka Bulić, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu koja navodi da će u dogovoru s odgovornim osobama iz Varaždinske Županije i Grada Varaždina i dalje raditi na pomoći izbjeglicama kroz umjetničke projekte.  

Za lutkarsku predstavu potreban je animator i lutka. Animator je najčešće nevidljiv, a lutka postaje „živa osoba“. Što bi se dogodilo da lutka otjera glumca – animatora, uvjerena da i animator može biti – lutak? Što bi se dogodilo da dijelovi tog lutkarskog animatora „ožive“, da progovori nos, uho, oči…? Iz perspektive lutaka, točnije vođene logikom lutke, nastaju komične situacije, s poantom da je nužna suradnja, povjerenje i prijateljstvo. Kao u životu, zar ne?

https://youtube.com/watch?v=PYKw3OS6aTg%3Ffeature%3Demb_title

Redatelj: Dubravko Torjanac
Skladatelj: Petar Eldan
Kreator lutaka i scenografije: Ivan Duić
Inspicijent: Sanjin Rožić

Ansambl predstave
Glumci – animatori:
Nikša Eldan
Filip Eldan
Operni glas: Nives Hažić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top