Znate li....
Početna / Moj dom / Održavanje travnjaka

Održavanje travnjaka

Kako pravilno održavati travnjak :  ručno pljevljenje!

Travnjak ispred vlastitog doma često je iznimno važan faktor prvog dojma i same kuće. On govori dosta i o vama samima – čist travnjak, čista duša. Možda se to odnosi na čist um, obzirom da samo pljevljenje trave nije naročito naporno, a dugotrajno je pa vrtlari imaju vremena napretek za razmišljanje o problemima i stvarima koje ih muče.

Kako pravilno pljeviti?

Ako niste sigurni što je korov a što starija trava, potražite fotografije na internetu, da ne biste završili sa korovom a travu počupali ( vjerujte, događalo se! ) te kad se spremite, savjetujemo da sa sobom ponesete radne rukavice da zaštitite ruke od uboda na potencijalno trnje, ugrize mrava ili sličnih kukaca koji se često zavlače pod travu i u zemlju. Ponesite si i veću posudu gdje ćete krov bacati, da ne morate kasnije još i grabljati, te nožić ili žlicu, čime vam je lakše.

pljev2

 

Pravilno pljevljenje zahtjeva malo dublje iskapanje ispod korijena, kako biste bili sigurni da ste iskopali cijeli korov, jer ako vam ostane pola korijenja, ono će kroz nekoliko dana već rasti nazad i zapravo niste napravili apsolutno ništa. Pripazite svakako da ne napravite rupu dostatnu za bazen, neka bude što manja i neprimjetnija u odnosu na cijeli travnjak.

pljev3

Kad ste popljevili cijeli travnjak, na mjesta gdje je ‘čistina’ vidljiva, uzmite sjeme trave i posadite novu, ali je ne zaboravite zalijevati. I topla preporuka redakcije – ponesite si kakav mp3 ili glazbu, pogotovo ako radite više sati dnevno.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Nikad više bez glazbe… Fora je ovo, pogotovo ako se netko sprema u taj posao uć… obavezno rukavice, duge hlače i duge rukave… ma da je vani i plus 50… kad mravci krenu po tijelu… jao kad se samo sjetim kak sam trčal po kvartu pun mrava jer sam nabio nož u mravinjak…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top