Znate li....
Početna / Događanja / Odabrani sudionici RockOff festivala novog zvuka!

Odabrani sudionici RockOff festivala novog zvuka!

Odabrani su izvođači prvog RockOff festivala novog zvuka kojeg organizira Hrvatsko društvo skladatelja!

Od inicijalne ideje festivala s dvanaest izvođača, žiri se na kraju odlučio za čak dvadeset pjesama, a broj od preko 160 prijava premašio je sva očekivanja organizatora. Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar i publicist, predsjedao je žirijem, a osim njega, na slatkim su se mukama našli Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle te producentsko-skladateljski dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević koji su u jednom trenutku jednostavno odlučili da se festival proširi za još nekoliko mjesta. Čak je i u tom slučaju značajan broj kvalitetnih bendova ostao pred vratima RockOff-a!

rock

Bendovi koje ćemo od jeseni gledati u zagrebačkoj Tvornici kulture su And the kid, Big strip gorila, F5, Frau Casio, Gatuzo, Kinoklub, Krešo i kisele kiše, Libar, Markiz, Miki Solus, Mjuzikl, Morso, MORT, Nosači zvuka, Orange strips, Queen of Sabe, Radio Luksemburg, Sane, Sara Renar i Silente.

Bio je zaista ozbiljan, ako ne i sulud posao od oko 160 prijava odabrati sudionike festivala. I dvadeset mjesta na koliko smo proširili početnu ideju od dvanaest pjesama bilo je premalo za primiti sve što valja. No, fleksibilno smo se odlučili za dva glavna smjera: uključiti poznate izvođače i istovremeno dati priliku onima koji tek dolaze, ali već iza sebe imaju brojne svirke po klubovima, snimke i rastuću reputaciju. Time smo dobili praktičan presjek aktualne scene, a u svemu skupa je najbitnije da se radi o zaista odličnim pjesmama i zanimljivim glazbenicima, bez obzira na žanr ili staž na sceni. Više smo nego zadovoljni jer ima svega, od ambicioznih artističkih zahvata do pitkog power-popa, s puno toga između. Kad sve skupite na jednom mjestu vidite koliko je zapravo zanimljiva novija domaća rock i pop scena, sad je glavni zadatak to iskopano blago predstaviti što široj publici i javnosti“, izjavio je Hrvoje Horvat nakon napornog, ali ispunjenog dana u društvu žirija RockOffa.

Tijekom narednih ljetnih mjeseci, vrhunska domaća producentska imena dotjerat će pojedine skladbe koje u cijelosti ne zadovoljavaju tehničke kriterije i pripremiti ih za kompilaciju „RockOff 2014“ koja će biti predstavljena početkom jeseni. Slijede nastupi svih odabranih izvođača u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture, a sam RockOff kulminirat će u studenom, na finalu u Velikom pogonu Tvornice, uz izravan prijenos HRT-a.

Uz Hrvatsko društvo skladatelja kao inicijatora i glavnog organizatora, partner projekta je i Hrvatska glazbena unija, a svoju će posebnu nagradu na festivalu dodijeliti i magazin Rolling Stone. Također, Hrvatska radiotelevizija i CMC televizija te portal Muzika.hr prepoznali su RockOff kao važan faktor pri kreiranju nove, artistički zanimljive glazbene scene i od samih početaka stali uz projekt. Svi odabrani izvođači imat će priliku predstaviti se u medijima širom Hrvatske, uz intenzivan airplay kojim se ide u borbu za pomlađivanje radijskog etera i nudi adrenalinska injekcija domaćoj javnosti i medijima.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top