Znate li....
Početna / Igre darivanja / Obitelj.hr i Mala Scena vas daruju!

Obitelj.hr i Mala Scena vas daruju!

Smiješno_čudovišteSMIJEŠNO ČUDOVIŠTE

igraju

Dajana Biondić
Petar Cvirn
Ivan Vukelić

 

Bekkanko je čudovište.
Bekkanko je drugačije čudovite.
Bekkanko je Smiješno čudovište.
Bekkanko je odbačeno čudovište.
Umjesto da plaši i straši ljude, njegovo ih smiješno lice nasmijava. Umjesto da ga se boje i poštuju ga, oni mu se smiju i izruguju.
Kao takav ne uspijeva vršiti zadaću koju mu je povjerila Božica planina: da uči ljude ispravnosti i dobroti.
Yuki je lijepa i dobra djevojka koja nakon majčine smrti živi sama s ocem. On većinu vremena provodi u lovu, ostavljajući ju samu, na meti djece iz sela koja joj se rugaju i zlostavljaju je jer je drugačija.
Yuki je slijepa.
Bekkanko i Yuki će se susresti. I nakon niza perpetija, zavoljeti. Slijepa djevojka jedina će vidjeti “pravo lice” čudovišta. Njegovo srce, njegovu nesebičnost i plemenitost. Spremnost da se žrtvuje za druge.
Je li moguća i održiva ljubav između čudovišta i čovjeka?  I je li ona dovoljno snažna da se izbori za sebe samu u svijetu punom predrasuda i ograničenih mišljenja koja nisu spremna prihvatiti drugo i drugačije?
A mi?  Po čemu procijenjujemo i ocijenjujemo druge? Možemo li ih prihvatiti i kada izlaze izvan raširenih stereotipa i usko postavljenih okvira?
Komad japanskog dramatičara i redatelja Asaya Fujite, preveden na brojne jezike i s velikim uspjehom postavljen na scene diljem svijeta na vrlo suptilan i vješt način spaja japansku kazališnu tradiciju i dramaturgiju sa suvremenom, ali i svevremenom temom i motivima.

 

KAMENJE

 

Kamenje

Kamenje je doživjelo mnoga uprizorenja i postiglo velik uspjeh u cijelome svijetu zahvaljujući aktualnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe filmskih kriminalističkih potraga, te društvenoj angažiranosti, modernosti koncepta u kojem se odražava suvremeno gledanje na ulogu kazališta za djecu i mlade, ali i zbog iznimno vješto oblikovanih karaktera koji pružaju fantastične mogućnosti za glumačku igru.

Izvorna inačica teksta nastala je tijekom procesa improvizacija u kojem su autori i glumci australskoga kazališta ZEAL Theatre Company, Tom Lycos i Stefo Nantsou, stvarali  situacije i definirali dijaloge. Budući da je tako stvoren materijal izrazito “glumački”, mišljen da se može igrati u različitim prostorima i uvjetima, svaka postava, pa tako i naša, okrenuta je glumcima i radu s njima na oblikovanja karaktera i na oživljavanju situacija koje plastično dovode na scenu prostore kojima lica prolaze u svojem bijegu i potrazi.

Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava će sasvim sigurno biti pravi mladenački kazališni hit!

 

IGRA DARIVANJA

Ponovno je na vama da nam pišete i osvojite ulaznice za ove dvije odlične predstave! Ovog tjedna možete osvojiti 1×2 ulaznice za predstavu SMIJEŠNO ČUDOVIŠTE s početkom u 17 sati, te 2×2 ulaznice za predstavu KAMENJE s početkom u 20 sati u subotu, 16. studenog!

Čestitamo sretnim dobitnicama, Ivapa ( Smiješno čudovište) i Nikolina Tomas ( Kamenje ) ! Molimo da nam se jave na mail iva.koren@obitelj.hr sa naznakom *NAGRADA MALA SCENA*. Hvala!

 

 

 

 

O nama Obitelj.hr

2 komentara

 1. Ah vikend!
  Prva pomisao spavanje i odmaranje, al na kraju završi sa nakuhanjem, spremanjem, čišćenjem,….
  Najdraže mi je kad odem do grada i obavim mali ženski šoping uz špeceraj :-), a navečer se družimo sa prijateljima kod nekog doma, a onda kad ta feštica potraje malo duže..eh, to se može nazvati super vikendom!

  Na predstavu smiješno čudovište bi vodila nećakinju od 7 godina.

 2. Najradije vikendom volimo duze ostati u krevetu nego preko tjedna. Inace se dosta rano ustajemo, tako da je ostanak u krevetu poseban gust. Nakon jutarnjeg mazenja i pricanja sto smo sanjali, moja kcer se rado linguza po stanu u pidjami skoro do rucka, pogotovo ako je kisni i hladni dan onda joj se i ja pridruzim 🙂
  volimo skupa popiti kavu, ja svoju a ona svoju kavicu ( kakao) i gledamo crtice, stisnute na kaucu. Jos ako je stvarno hladno onda pozovemo i nasu pesicu da se stisne sa nama i ugrije nam prstice.
  Najbitnije je da se nemora nigdje ici, niti na posao, niti u vrtic, niti u ducan, doma smo kao obitelj i uzivamo u drustvu jedni drugih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top