Nedjelja , 4 prosinac 2022
Savjet:
Obitelj.hr i kazalište Mala scena Vas daruju

Obitelj.hr i kazalište Mala scena Vas daruju

Predstava „Kamenje“

Prijevod: Maja Oršić Magdić
Redatelj: Ivica Šimić
Scenografkinja:  Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Hana Letica
Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Glazba: Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić
Producentica: Vitomira Lončar
Pomoćnica producentice: Marijana Martelock
igraju Marko Hergešić i Filip Lozić

Kamenje

Kamenje je doživjelo mnoga uprizorenja i postiglo velik uspjeh u cijelome svijetu zahvaljujući aktualnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe filmskih kriminalističkih potraga, te društvenoj angažiranosti, modernosti koncepta u kojem se odražava suvremeno gledanje na ulogu kazališta za djecu i mlade, ali i zbog iznimno vješto oblikovanih karaktera koji pružaju fantastične mogućnosti za glumačku igru.

Izvorna inačica teksta nastala je tijekom procesa improvizacija u kojem su autori i glumci australskoga kazališta ZEAL Theatre Company, Tom Lycos i Stefo Nantsou, stvarali  situacije i definirali dijaloge. Budući da je tako stvoren materijal izrazito “glumački”, mišljen da se može igrati u različitim prostorima i uvjetima, svaka postava, pa tako i naša, okrenuta je glumcima i radu s njima na oblikovanja karaktera i na oživljavanju situacija koje plastično dovode na scenu prostore kojima lica prolaze u svojem bijegu i potrazi.

Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava će sasvim sigurno biti pravi mladenački kazališni hit!

Predstava je namijenjena djeci i mladima od 10 godina naviše.

Predstava „JaTiOnoMi“

Redateljica: Jelena Vukmirica Makovičić
Pomoćnica redateljice, pomoćnica dramaturgije i skladateljica: Ivana Đula
Scenografkinje: Nina Bačun i Roberta Bratović
Kostimografkinja: Hana Letica
Oblikovateljica svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Fotografkinja: Ana Šesto
Likovno oblikovanje: Ivica Šimić
Producentica: Vitomira Lončar
Igraju:
Silvio Vovk
Jelena Vukmirica Makovičić
Marko Makovičić

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.

Igra darivanja

Dragi naši čitatelji, dijelimo 1×2 ulaznice za kazališnu predstavu “JaTiOnoMi” koja će se održati u subotu 19.10.2013. u 17h kao i 1×2 ulaznice za kazališnu predstavu “Kamenje”, u subotu 19.10.2013. s početkom u 20h – kazalište Mala scena. Vaš zadatak je na naš portal www.obitelj.hr napisati koji je vaš najdraži glumac i zašto :)) I naravno, naznačite za koju ste predstavu zainteresirani. Raspišite se jer mi to zaista znamo cijeniti.


Čestitke! Predstavu za djecu u 17h osvojila je Petra Šaban, a u 20h čast da pogleda predstavu Kamenje osvojio je Frano Bošnjak!

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top