Nutritivno vrijedna, a nisko kalorična juha od tikvica
U današnjem užurbanom životu, najlakše mi je pripremiti ono što znam da je brzo, da će nahraniti moje stanice kvalitetno, a da pri tome neću pretrpati tijelo suvišnim kalorijama. Gusta juha od tikvica je upravo takva. Savršena kao početak glavnog obroka (npr. ručka) ili kao lagana večera.
SASTOJCI:
3 tikvice
½ litre vode
Sol, papar i malo vegete
Bučine sjemenke
Kiselo vrhnje
Bučino ili maslinovo ulje po želji
Tikvice operite i narežite na kolutiće ili kockice s korom. Stavite vodu da prekrije, dodajte sol, papar i vegetu. Na laganoj vatri kuhati 20-25 min nakon što prokuha. Smutiti štapnim mikserom ili blenderom. Preliti u posude, staviti kiselo vrhnje, mrvicu ulja i posuti bučinim sjemenkama.
Dobar tek!

O današnjoj kuharici – Helena Fjorović, voditeljica centra za oblikovanje tijela Linea Snella Zagreb
Helena Fjorović, medicinska sestra, rođena 1979. godine u Dubrovniku. Nakon 18 godina rada u struci, 2015. sa partnerom otvara Linea Snella centar za oblikovanje tijela u Zagrebu (prečko). Franšiza je poznata u svijetu već preko 30 godina.
Također je Certificirani Facilitator Access Consciousness i vodi razna Access radionice (Bars, Energetski Facelift, Temeljni tečaj…) i edukacije na razne životne teme.
Ima dva sina, Maria i Luku, a meta joj je biti pozivnica svim ljudima da žive život kakav žele s lakoćom i u radosti.
! Ukoliko želite besplatnu mini edukaciju zdravih obroka, ispunite upitnik: http://skr.rs/zMfH !