Srijeda , 18 svibanj 2022
Savjet:
Netipična ljubavna pjesma Hladnog piva

Netipična ljubavna pjesma Hladnog piva

HLADNO PIVO

 Bit ću

„Bilo koji broj“

samo da sam tvoj!

Dok Hladno pivo marljivo radi na novom albumu, predstavljamo vam pjesmu „Bilo koji broj“ kojom se zatvara aktualni album „Svijet glamura“.

Pjesma zasigurno nije promaknula njihovim fanovima pa je došlo vrijeme da se predstavi i široj publici. Novi singl najbolje opisuje sam autor, Mile Kekin:

„Bilo koji broj“ posebna je po tome što uopće ne zvuči kao da je iz ovog stoljeća, a kamoli od Hladnog piva. Na prvo slušanje, to je skladba o nemogućem kreditu, neriješenom stambenom pitanju i ljubavi prema osobnoj bankarici. A s druge strane to je kompozicija o dobu kada se s gelom u kosi išlo na plesnjake, a ne na narodnjake i kada je rock ‘n’ roll bio nevin kao i djevojke i dečki koji su ga slušali. Barem danas njihova djeca žele vjerovati u to!“

Da bi shvatili o čemu Mile priča, poslušajte pjesmu:

Ove godine Hladno pivo proslavilo je 25 godina od prvog koncerta u Kumrovcu. Velikim koncertom na punoj Šalati krajem svibnja su sa svojom vjernom publikom napravili presjek duge karijere. Da njihovi fanovi mogu očekivati jedan drugačiji materijal, najavili su pjesmom „Na ovim prostorima“ koja se, unatoč tome što je izašla prije skoro pola godine, još uvijek nalazi visoko na radijskim top ljestvicama. Kao što se mijenjala njihova publika kroz godine, tako se mijenjalo i Hladno pivo, ipak njihov zvuk je zadržao svoju bit pa su dečki iz banda i dalje glasni propovjednici stanja u društvu i na sebi svojstven način pričaju priče koje većina nas proživljavamo ili smo proživjeli.

 

Bilo koji broj:

„Svakog dana, svake subote radne

Ja kuc kuc kuc na štok samo da kažem bok

Samo da vas pitam sveziglede kredita

Kuk kuc kuc na štok samo da kažem bok

Kaže dva plus dva nažalost, nisu pet

Čudi me što veže kosu u rep

Priča mi o rati nemogućeg kredita

A ja ju slabo pratim, ne znam što da pitam

A pitao bi je pitao bilo što da budemo još malo zajedno

Nisam kreditno sposoban

Za novi stan dvosoban

Bit ću bilo koji broj samo da sam tvoj

Bit ću jedan, ali vrijedan

Bit ću dva, ali s tobom

Bit ću bilo koji broj samo da sam tvoj“

***

Autor fotografija: Mare Milin

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top