Sastojci:
8 žlica brašna
1 dl mlijeka
1 dl tople vode
začini, sol, ulje
Priprema:
Za pripremu potrebno je u posudu staviti brašno, te miješajući dodavati mlijeko i vodu. Dodajte malo soli, vegete i ako ne stavljate jaje, možete dodati malo kurkume da noklice dobiju finu, žućkastu boju. Stavite pola litre vode u lonac i pustite da zakipi. Stavite par kapi ulja i sa žlicom formirajte oblik noklica i ubacujte ih u vodu. Prvu turu morat ćete nakon minutu – dvije izvaditi sami jer će se zalijepiti za dno, a već od druge se one same dignu na površinu kad su gotove.
Savjet za vegetu : kupite povrće za juhu i sitno ga nasjeckajte. Dodajte dosta soli i po potrebi dodatnih začina. To koristite kao *mokru vegetu* za kuhanje, mnogo je zdravija i može se držati i do 30 dana u frižideru u tamnoj posudi.
U same noklice stavili smo i malo talijanske mješavine začina, te servirali uz na maslacu prepečenu kobasicu i rajčicu. Kad se sve prebaci u tanjur, može se dodati još vrhnja za kuhanje i sira / parmezana. Budite kreativni!