Nedjelja , 4 prosinac 2022
Savjet:
Neobavezna obaveza

Neobavezna obaveza

„Ma stara to ti je samo onako usput, bez obaveze“, uvjeravala me Maja za svoju sad već tromjesečnu vezu bez obaveza. No meni je to sve više ličilo i na te kakvu obavezu. „Ma kaj ti je, čujemo se kad nam paše, kad možemo“, ponavljala je. „Da, čuješ se s njim kad vam odgovara, ali to opet zahtijeva obavezu“, pokušavala sam joj objasniti.
Na moje pitanje „pa znači nisi emotivno u vezi?“, odgovorila je negativno, no osmijeh na njenom licu kada je dobila njegovu poruku, i njezino izmotavanje s kave kako baš sad negdje žuri pa mora ići, govorili su mi da je itekako riječ o obavezi.

Seks bez obaveza priznam samo jednom, primjerice kad je riječ o one-night-standu ili ti seksu za jednu večer. Dvoje ljudi s istim ciljem se nađe, ostvari cilj i nakon toga svatko svojim putem. Jednostavno i bez obaveze.
No čim nakon jednog seksa telefon zazvoni, to više nije bez obaveza. Kako? Sama činjenica da ste izmijenili brojeve ili da netko nekome telefonira predstavlja obvezu. Pa makar obvezu javljanja s lažnom isprikom o tome kako baš sad nije dobro vrijeme da se viđate.

Ako se stvar dalje razvije, pa dođe i do susreta, pa čak i onog koji ne uključuje seks, razina obaveze raste. Vi se za taj susret morate dogovoriti, odvojiti određeno vrijeme i realizirati ga, a to je opet nekako obvezujuće.
I onda ona faza u kojoj je Maja sad, tri mjeseca povremenog seksa, a to se već može klasificirati kao veza. Ok, ne možda ljubavna veza, ali svakako veza…seksualnog karaktera. Znači, u Majinom slučaju već se tri mjeseca dogovaraju, razgovaraju na telefon, ugovaraju mjesto, odvajaju vrijeme za „njih“ kada se najčešće ne javljaju nikome drugome, pa slijedi obaveza bar laganja frendovima, familiji, kolegama kako i zašto se niste mogli javiti, bar kurtoazna isprika.

I čak i da je do tog trenutka sve nekako funkcioniralo, dolazi do problema zvanog emocije. Koliko god se mi trudili i uvjeravali sve, a i same sebe, da tu „nema ničega“, da nema emocija, njihova pojava je neizbježna. Seks koliko god bio bez emocija je intiman čin, pa samim time plodno tlo za emocije. I neizbježno je da će razvit simpatije, pa ako se razviju s obje strane, imamo lijepu sretnu priču o zaljubljenom paru. No češće je da jedna strana razvije simpatije, razvije jače simpatije prema onom drugome. I onda se javi onaj osjećaj da imamo puno intimnih odnosa, ali bez intime, toliko susreta, a nema druženja, toliko vremena, a ne postoji vaše vrijeme. To su emocije, to je … ma k vragu to je i ljubav, a sve eto iz veze bez obaveza.

 

Annaina

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top