Znate li....
Početna / Događanja / Glazba / Natali Dizdar – zavodljivo i iskreno o kraju ljeta i kraju ljubavi

Natali Dizdar – zavodljivo i iskreno o kraju ljeta i kraju ljubavi

Nakon što je oduševila radom na projektu BETI, omiljena pjevačica, Natali Dizdar, predstavlja još jedan samostalni singl. I ovaj put upustila se u novu glazbenu avanturu, pa je pjesmu “Zadnji dan ljeta” snimila s producentskim dvojcem iz grupe Porto Morto – Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem. Zavodljiva, senzualna i ljetnim bojama obojena pjesma ulazi u uho već na prve taktove i garantira da će postati ljetna himna u narednim vrućim danima. A kao i svaki pravi ljetni hit – ‘Zadnji dan ljeta’ izlazi uoči – prvog dana ljeta.

Pjesmu uz produkcijski dio i potpisuju članovi Porto Morta, a sve o suradnji ispričala je Natali Dizdar:

“Rijetko se na našoj sceni dogodi da se pojavi netko s novim zvukom, a da pri tom nađe put do šire publike kao što je to u slučaju Porto Morto. Hrvoje je sa mnom u bendu već dugi niz godina, a otprilike toliko dugo smo i pričali i dogovarali se za ovu suradnju. Stvari su se spontano poklopile negdje krajem prošle godine, svi smo bili u nekoj inspirativnoj fazi, a i valjda nas je pandemija sve malo pogurala da budemo hrabriji s eksperimentiranjem. Osim toga, dečki su pravi gentlemeni i nije trebalo puno da me osvoje.” – objasnila je pjevačica.

Osim što govori o zadnjem danu ljetu, pjesma, objašnjava nam Natali, ustvari povlači paralelu između kraja ljeta i kraja ljetne ljubavi.

“Pjesma svoju inspiraciju nalazi u jednom utopijskom komadiću stvarnosti i osjećaju slobode koje ljeto donosi. Vrijeme kad rezimiramo svoja iskustva i otvaramo se nekim novim. Trajanje ljeta je u pjesmi poistovjećeno i s trajanjem jedne ljubavne priče, pa ‘Zadnji dan ljeta’ obilježava njen kraj. Ipak, ljeto dolazi i iduće godine jer znamo da prave ljubavne priče nikad ne završe, a ljetne ljubavi se ne zaboravljaju. Ukratko, atmosferu bih opisala kao onu jednu ljetnu romansu koje se sjećate do kraja života.”

I baš zbog toga što je ljetna ljubav nešto univerzalno i bezvremensko spot koji je režirao Filip Dizdar se igra motivima drevnih kultura kada je čovjek bio možda malo povezaniji sa svijetom oko sebe, ali i sa svojim osjećajima. Snimanje spota bilo je posebno zahtjevno, ali i ovaj put sestrinsko-bratski odnosi iznijeli su odličnu vizualnu pratnju pjesme.

“S Filipom sam radila i prošli spot, ali ovaj put je suradnja bila puno dinamičnija i izazovnija s obzirom na to da sam se morala penjati po stijenama u svilenoj haljini i s perjanicom na glavi, na 30 stupnjeva i s dimom koji je otežavao disanje, što redateljskom oku nije bilo bas u fokusu, ali nas bratsko sestrinski odnos je sve to stoički izdržao.” – govori nam Natali i dodaje:

“Zapravo smo se svi zabavljali na setu jer je dan bio baš kao iz pjesme, nebo bez oblačka, na prekrasnoj plaži Zala na Krku, a neki su se uspjeli i okupati. Osim Filipa koji je režirao spot, Roka Crnića koji je bio u funkciji generalnog asistenta od samog početka, na setu je bio i rođak Stipan u ulozi tajanstvenog lika o kojem se u pjesmi pjeva, a s kojim je uvijek posebno zabavno i anegdota ne nedostaje. Navečer smo imali i jednu magičnu situaciju u trenutku kad smo se spremali za odlazak, kad se iza stijene neočekivano pojavio pun mjesec zbog kojeg smo na kraju ostali i snimili neke od završnih scena.”  – kaže Natali, a Filip nadodaje:

Spot je spoj planiranog i neplaniranog. Iako smo snimali po nekom okvirnom planu dobar dio kadrova je nastao spontano. Cilj je bio uhvatiti atmosferu ljeta pomiješanu s toplom melankolijom koju prati njegov kraj.” Uz producente Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića, za mix i mastering zaslužan je i Pavao Miholjević. Posebna zahvala partneru – Prahir Fine Jewellery. 


Pjesma “Zadnji dan ljeta” dostupna je na svim streaming servisima

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top