Nedjelja , 3 prosinac 2023
Savjet:
Naša hrana koja ne škodi psima

Naša hrana koja ne škodi psima

Svi se ponekad sažalimo nad psima i bacimo im poneku kosku ili damo ostatke ručka. Donosimo vam popis namirnica koje mi jedemo a nisu štetne psima te ih možete slobodno ponuditi dlakavim četveronošcima.

1. Maslac od kikirikija

Omiljena slastica mnogih pasa. Ne samo da je odličan izvor proteina, ali isto tako sadži mnogo zdravih masnoća popust vitamina B i E. Ako se odlučite nagraditi psa, obavezno odaberite onaj bez soli.

2. Kuhana piletina

Možete je maknuti od kosti i poslužiti psu uz standardne kuglice ili mokru hranu. Ovo je također odlična zamjena ako ste u trgovini zaboravili kupiti pseću hranu.

3. Sir

Divna posastica za psa ukoliko nema intoleranciju na laktozu, a manji postotak pasa je ima. Svakako promatrajte psa prvih nekoliko puta kad mu dajete sir. Dajte mu niskokalorične i nemasne sireve, ali nemojte da se prejedu. Sir u kolutu je tipično dobar izbor.

4. Mlada mrkva

Mlada mrkva odlična je za pseće zube, niskokalorična i sadrži vlakna prepuna beta karotina i vitamina A.

mrkva

5. Jogurt.

Visok udio kalcija i proteina. Ali svakako izbjegavajte slatke jogurte ili sa bilo kakvim dodacima. Jogurt sa probiotikom također odgovara psima jer im poboljšava probavni sustav.

6. Losos

Dobar izvor omega 3 kiselima, koje su zaslužne za očuvanje i zdravlje pseće dlake, kao i poticanje dobrog imunološkog sustava. Nahranite psa kuhanim lososom, dodajte lososovog ulja ili maknite kosti i poslužite psu riblju kožicu.

7. Tikva

Divan izvor vlakana i beta karotina, te vitamina A. Pomaže u obnovi crijevne flore kao i sa probavnim smetnjama.

tikva

8. Jaja

Zamutite jaje i poslužite psu. Doza proteina dat će mu dodatnu energiju, poletnost a sigurno će i slatko pojesti kao poslasticu.

9. Grašak

Grašak je odlična kombinacija za pse obzirom da su zasitni i niskokalorični. Naravno, odaberite one koji nemaju dodanu sol.

10. Kriške jabuke

Pomažu u čišćenju zubiju, pa tako daju i svjež dah. Također su odličan izvor vlakana i vitamina A i C. Svakako uklonite koštice prije serviranja jer se pas na njih može ugušiti.

 

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Baš sam nedavno čitala neke komentare gdje je rečeno da se hrana koju ljudi jedu ne bi smjela davati psima pa sam se malo zabrinula, mada im većinom dajem hranu namijenjenu njima. Sada mi je drago da sam pronašla ovaj članak i da mogu biti sigurna da im hrana koju im dajem neće naškoditi. Kad obožavam svoje pse, onda mi je također jako važno da jedu zdravo i kvalitetno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top