Znate li....
Početna / Igre darivanja / Bestseller : Narančasta je nova crna

Bestseller : Narančasta je nova crna

Narancasta_je_nova_crna_web_velika.(1)

 • Područje: beletristika
 • ISBN (meki): 978-953-303-704-2
 • ISBN (tvrdi): 978-953-303-705-9
 • Biblioteka: Graham Greene
 • Izdavač: Naklada LJEVAK
 • Godina: svibanj 2014.
 • Broj stranica: 392
 • Format: 13,5 x 21 cm
 • UDK: 821.111(73)-94=163.42
 • Uvez: meki = 129 kn, tvrdi: 169 kn
 • S engleskog prevele: Sanja Šćibajlo i Ela Varošanec
 • Urednica: Nives Tomašević

 

 

O knjizi

Uz karijeru, dečka i obitelj punu ljubavi, Piper Kerman jedva da podsjeća na onu nesmotrenu mladu djevojku koja je prije deset godina dostavila kovčeg pun drogeraške love. No ta ju je prošlost sustigla. Osuđena na petnaest mjeseci u zloglasnom saveznom zatvoru u Danburyju, u Connecticutu, dobrostojeća diplomantica koledža Smith postaje zatvorenicom #11187-424 – jedna od milijuna žena koje nestaju “u ludilu” američkoga kaznenog sustava. Od kada su je prvi put tražili da se skine gola kako bi je temeljito pretresli, pa sve do izlaska iz zatvora, Kerman uči kako se kretati kroz ovaj čudni svijet, prepun strogo provođenih rituala i nasumičnih pravila, gdje ne postoje utvrđene granice u nelagodnoj vezi između zatvorenika i čuvara. Tamo upoznaje žene iz svih slojeva društva, koje ju iznenađuju malenim znacima velikodušnosti, gorkim riječima mudrosti, kao i jednostavnim prihvaćanjem. Potresna, urnebesna, provokativna, Narančasta je nova crna nudi nesvakidašnji uvid u živote žena u zatvoru: zašto ih je toliko na tome mjestu i što im se tamo događa.

 

„Fascinantno… Istinska je tema ove nezaboravne knjige rađanje bliskosti među ženama i veze koje ne mogu prekinuti čak ni zatvorske rešetke.“

People

 

„Jako mi se svidjela ova knjiga. To je priča bogata humorom, suosjećanjem i iskupljenjem. Ono što nisam očekivala od ove knjige je privrženost, suosjećanje, pa čak i poštovanje koje Piper Kerman iskazuje prema svim ženama koje je upoznala dok je služila zatvorsku kaznu. Nikada je neću zaboraviti.“

Elizabeth Gilbert, autorica knjige Jedi, moli, voli

 

O autorici

autoricaKermanova je rođena 28. rujna 1969. u Bostonu, Massachusetts, SAD. Diplomirala je na Smith Collegeu 1992. godine, a 2010. objavila je memoare o svojim iskustvima u zatvoru, pod naslovom Narančasta je nova crna. Istoimena televizijska adaptacija te knjige osvojila je nagrade Emmy, People’s Choice i Peabody.

Piper Kerman često pozivaju da govori studentima prava i kriminologije, ženskih studijia, sociologije i kreativnog pisanja, te grupama među kojima su Radna grupa Američkog udruženja kazneno-popravnih ustanova za istraživanje disproporcionalnog utamničenja nacionalnih manjina, Savezni uredi za uvjetni otpust, državni branitelji, zagovornici reforme pravosuđa, knjižni klubovi, te bivši i sadašnji zatvorenici. Članica je odbora Udruženja ženskih zatvora. Trenutno radi kao strateg za komunikacije neprofitnih organizacija.

IGRA DARIVANJA!

Poklanajmo jednom sretniku ili sretnici ovu knjigu, a sve što morate učiniti kako biste je

osvojili je odabrati tri članka na portalu i komentirati ih, te linkove kopirati u komentar ovdje ispod igre.

Igra darivanja traje do srijede, 11/06/2014 u 18 sati. Sretno!

Čestitamo BAZOM na osvajanju knjige i zahvaljujemo se svima na igranju!

Dobitnika molimo da svoje podatke ( ime, prezime, adresu i broj mobitela)  dojavi na mail igre@obitelj.hr što prije.

O nama Obitelj.hr

8 komentara

 1. Kako je moguće da je dobitnik/ca već odabran/a ako igra traje do sutra u 18 sati?
  Sami kršite vlastita pravila…zbilja nepošteno.

  http://www.obitelj.hr/stesajte-kile-nakon-blagdana/
  http://www.obitelj.hr/dan-koji-ce-mi-promijeniti-zivot/
  http://www.obitelj.hr/kupaone-za-pamcenje/

 2. http://www.obitelj.hr/20-cinjenica-za-pasoljupce/
  http://www.obitelj.hr/pas-u-obitelji/
  http://www.obitelj.hr/bebe-kucni-ljubimci/

  Zadnjih godinu dana ozbiljno razmišljamo da u našu obitelj dovedemo novoga člana. Kako bi taj novi član po izglasavanju mojih malih potomaka morao biti pas, rubrike o tim dlakavim ljubimcima su pravo mjesto za nas. Odgovornost je velika, i nadamo se da ćemo čitajući i dalje u vašim člancima puno toga o njima naučiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top