Savjet:
Na NJUŠKE s njuškama!

Na NJUŠKE s njuškama!

Zajedno u akciji

Na NjUŠKE s njuškama

Utorak 26. studenog u 20h u Teatru EXIT, prvi puta u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, ugostit će se prave njuške, pritom ne mislimo na političare nego one daleko simpatičnije, četveronožne.  Naime, riječ je o psima vodičima – pomagačima iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji će zajedno sa svojima korisnicima (osobama s invaliditetom) imati prilike pogledati različite pseće priče i prosuditi jesmo li dobro uprizorili ono što znači pseći život, izjavio je redatelj hit predstave NJUŠKE Matko Raguž.

IMG_0154

Centar za rehabilitaciju Silver, javna ustanova socijalne skrbi, bavi se školovanjem pasa pomagača – psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi – te rehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.

Očekuje se da će na predstavu doći i brojni dužnosnici i osobe iz javnog života koji podržavaju ovu akciju za senzibiliziranja javnosti.

Teatar EXIT poklanja ulaznice korisnicima Centra Silver – slijepim i slabovidnim osobama, osobama s invaliditetom te djeci s poteškoćama, kao i njihovim četveronožnim  pomagačima.

IMG_0606

«Iako široj javnosti to možda nije poznato, prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98), psima pomagačima je dozvoljen ulaz u sve javne prostore. Ovim događanjem se želi pokazati da odškolovanim psima pomagačima  i onima koji su još u školi, trebaju biti dostupna sva javna mjesta pa tako i kazalište», naglašava ravnatelj Centra Silver dr. sc. Marijan Sesar.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top