Jeste li jedna od onih osoba koje s užasnutim licem čitaju sastojke gotovih vegeta? Želite se zdravije hraniti i znati što unosite u svoje tijelo? Probajte mokru vegetu!
Potrebno je:
- 1 paket povrća za juhu
- 1 češnjak
- malo papra, soli i luka
- 1 posuda sa poklopcem
Otvorite paket povrća za juhu i očistite mrkve, te ih na sitan ribež naribajte. Isto učinite i sa celerom, peršinom i ostalim povrćem iz paketa. Što ne možete ribati, nasjeckajte na što sitnije komadiće.
Sve sastojke stavite u zdjelu, dodajte sitno nasjeckani češnjak i luk ( količina po želji ) te stavite papra, i poprilično zasolite. Sol u ovom slučaju spriječava kvarenje.
Sve sastojke ubacujte po nekoliko žlica odjednom u mikser i usitnite što je više moguće. Tako usitnjeno povrće spremite u posudu s poklopcem da ne ulazi zrak i držite u stražnjem dijelu hladnjaka.
Ovakva mokra vegeta može se koristiti kao i svaka druga, od pohanja, do pečenja i kuhanja. U hladnjaku može stajati i do mjesec dana.
super,super,super!!!Kako se ja ovog nisam sjetio
U zadnje vrijeme je dosta priče o nezdravosti upotrebe Vegete, tako da sam pristalica zamjene iste ovakvin nekakvim zdravijim zamjenama. Ne kuham jako dugo, ali cijeli moj kuharski staž koristim Vegetu. Tek odnedavno počela sam i sama istraživati kako poboljšati hranu zdravijim sastojcima a da bude jednako ukusno kao i sa Vegetom.
Ja znam dodati i malo krumpira, ali radim manje količine baš zbog njega, da ne potrune. Sitno, sitno nariban. Stavim i peršina malo, vlasca, kurkume, papra.. Jedino što nikad ne stavim je šećer.. da ne bi bilo zabune! 🙂
ne znam kako sam do sad kuhala bez ovog, hvala!!