Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Mlada glumačka nada: Ivan Sabljak

Mlada glumačka nada: Ivan Sabljak

Ovaj smo tjedan sjeli na kavu sa mladim i vrlo talentiranim amaterskim glumcem, Ivanom Sabljakom. Ispitivali smo o svemu i svačemu,  poslu, životu i planovima, pa evo što smo doznali!

sab5

 

Obitelj.hr: Zašto baš gluma, kako si počeo s time?

Ivan: Glumu sam odabrao isključivo zbog toga što sam kao mali u životu htio biti sve, ali sve, vozač formule 1, pilot aviona ili helikoptera, padobranac, svećenik, i znam kako je ljudski životni vijek toliko mali da ne mogu ni upola onoga što želim, ali opet s druge strane i mogu, a to je u svojoj glavi. Zato gluma, a počelo je tako da me dobar prijatelj Dino Halvadžić zvao da dođem glumit s njim i ja sam rekao onako kulerski: Okej, može! I tako je krenulo.

Obitelj.hr: Koju si školu završio i što planiraš dalje?

Ivan: Završio sam elektrotehničku školu, plan dalje je definitivno glumačka akademija, ali stvari su takve kakve jesu pa i nije baš tako jednostavno ući u taj krug ljudi… Studirao sam strojarstvo i shvatio da nije za mene, ja moram razgovarati s ljudima, a ne sa strojevima.

Obitelj.hr: U kojim si kazalištima do sada glumio?

Ivan: Do sada sam glumio u dosta kazališta, kao po filmovima i serijama, da budem iskren nekih se i ne sjećam…daleko je to, onih koje se sjećam su KNAP (još uvijek glumim,  kazalište Dubrava, ZKM, Trešnjevka…

 

sab1

 

Obitelj.hr: Koja ti je bila najinteresantnija uloga?

Ivan: Najinteresantnija uloga… Hmm iskreno nikad nisam imao omiljenu ulogu jer ulogu općenito smatram kao izazov, ne znam da li razumiješ, ali više kao u smislu da volim ono što radim i da mi je svaka uloga i karakter dobra na svoj način, jer fora i je u tome da se u glumi uvijek uči, bio plesač (moraš učiti korake), bio pjevač (moraš učiti pjevati), bio skejter (moraš znati osnove skejtanja), tako da svaku svoju ulogu volim jer iz svake sam izvukao ono dobro što je i mene samog promijenilo kao osobu.

Obitelj.hr: Koja ti je bila najzahtjevnija uloga?

Ivan: Hehe, definitivno uloga pjesnika u predstavi  “Što je pjesnik htio reći” , uloga je po meni bila zahtjevna jer je tražila glumu u glumi, glumio sam karakter koji je glumio da je ljut.

Obitelj.hr: S kim ti se najviše dopalo surađivati?

Ivan: Što se tiče suradnje, općenito smatram da ljudi vole surađivati sa mnom, a i ja sa svima koji se bave čime i ja. Iskreno, nemam koga izdvojiti jer svatko vidi svoju percepciju glume, neki u tragediji neki u komediji, ja volim sve  a i smatram da ih mogu i odraditi.

Obitelj.hr: Smatraš li da gluma kao posao može financijski zadovoljiti?

Ivan: Smatram da ima kruha od glume ako se radi, ako se ostavi utisak na ljude, simpatičnost i šarm koji nosite u sebi, to je ono sto se plaća, naravno znanje i iskustvo koje posjedujete također su faktori zarađivanja, no treba puno posla da se do toga dođe.

Obitelj.hr: Kakve su ambicije i planovi za budućnost?

Ivan: Planiram svakako još koji put na glumačku akademiju, pa ako se posreći – moja budućnost bit će moj san!

sab profi

 

Sve najbolje želimo Ivanu Sabljaku i pozivamo sve zainteresirane oko angažiranja ovog mladog talenta da nam se jave. Puno sreće, Ivane!

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top