Sastojci:
(za tijesto ) (za punjenje)
300 g brašna paket mljevenog mesa
1 digo kvasac maslac
sol, ulje vrhnje za kuhanje
2 dcl tople vode luk, začini
Upute:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto i pokrijte ga vlažnom krpom da odstoji na toplom kojih pola sata i digne se. Za to vrijeme napravite punjenje. Na tavi ( ili još bolje – u woku ) popržite na maslacu luk do zlatnaste boje i dodajte mljeveno meso, ubacite začine i pirjajte dok u potpunosti ne nestane crvena boja. Nemojte stavljati dodatno ulje ili maslac jer će meso pustiti sok. Kad je gotovo, dodajte vrhnje za kuhanje i po želji kockice sira da se otope.
Kad se tijesto dignulo, zamijesite ga kratko opet i rukama formirajte košarice. Stavite ih na 15 minuta u pečnicu na 200 * C te ih izvadite, napunite smjesom ( ako su se još napuhnuli, probušite rupe u sredini sa krajem kuhače ili prstima ) i zapecite još 10 minuta. Poslužite uz kisele krastavce. Brzo, jednostavno i prefino!! Dobar tek!