Breaking News
Početna / Događanja / Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Gabi Novak i Mia Dimšić na predstavljanju vinila „Ja sam žena“

Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Gabi Novak i Mia Dimšić na predstavljanju vinila „Ja sam žena“

Vinil je nastavak knjige „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ autora Zlatka Turkalja-Turkija koju je izdala Hrvatska diskografska udruga

Glazba, čudesan spoj melodije i riječi, poput vjernog je prijatelja koji nas prati kroz život. Za njom posežemo u trenucima kada slavimo ili tugujemo, ona je i utjeha i izvor sreće. Iako je neiscrpna, svatko od nas privržen je posebnom albumu kojem se iznova vraćamo. Digitalizacija nam je omogućila da glazbu slušamo u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, međutim, priznat ćemo kako postoji nešto nostalgično u fizičkim nosačima zvuka. Upravo zato, u Hrvatskoj i svijetu odaje se hommage glazbenim albumima i prodavaonicama gdje se oni mogu kupiti, a ove godine Dan prodavaonica ploča održao se protekle subote, 23. travnja.

U Sjedinjenim Američkim Državama ovaj dan obilježava se od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2016., u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i diskografa. Ovogodišnja proslava protekla je u znaku promocije vinilnog izdanja „Ja sam žena“ koji je svojevrstan nastavak na knjigu koju je izdala Hrvatska diskografska udruga pod nazivom „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ autora Zlatka Turkalja-Turkija.

Na promociji koja se održala u centru Zagreba u klubu Ritam grada na sam Dan prodavaonica ploča govorili su autor knjige i urednik vinilnog izdanja, Zlatko Turkalj Turki, Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Croatia Recordsa, Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija te glazbene dive: Meri Cetinić, Gabi Novak, Jasna Zlokić te Mia Dimšić.

Hrvatska diskografska udruga tom je prilikom Zlatku Turkalju Turkiju i Hrvatskom radiju uručila i posebno priznanje za organiziranje i promicanje glazbenih kulturnih vrijednosti te zajedničku suradnju na ovom važnom projektu za hrvatsku glazbu.

Svoju podršku obilježavanju Dana prodavaonica ploča, a samim time i djelovanju hrvatskih diskografa, dali su i ambasadori za 2022. godinu: Matija Cvek, Zdenka Kovačiček, Daleka obala, Luce, Ivan Dečak (Vatra), Silvije Glojnarić (Zagreb Jazz Quartet) i Tina Vukov. U glazbenim prodavaonicama i na web shopovima diskografa organizirani su prigodni popusti, a ljubitelji glazbe mogli su uživati i u glazbenim nastupima i druženjima s izvođačima.

Foto: Bojan Zibar

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top