Savjet:
Matija Sloup: Medalja na paraolimpijskim igrama moj je cilj

Matija Sloup: Medalja na paraolimpijskim igrama moj je cilj

  1. U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba Spektar Pula, na stadionu SRC Veruda – Uljanik u Puli u subotu 23. i nedjelju 24. travnja ove godine bit će održano 25. Otvoreno pojedinačno.U Medulinu ste na pripremama, kako teku treninzi ?

    U Medulinu su mi uvijek najdraže pripreme. Vrijeme, smještaj, hrana I uvjeti treniranja su odlični što pruža maksimalno dobre uvjete za trening I uvijek ovdje ostvarimo sjajne rezultate I osobne rekorde na treninzima što na bacanju što u teretani na dizanju.

2.Koja su Vaša očekivanja od ovog natjecanja ?

-Krenuo sam s novom tehnikom bacati ove godine što iziskuje puno rada i koncentracije pa su tako i moja očekivanja realna da neće to odmah ići na osobni rekord već postepeno ćemo kroz ovu godinu daljinu popravljati.

3.Vlasnik se mnogobrojnih odličja, koje Vam je najdraže?
Najdraže mi je bronca na SP u Dubaiju 2019 godine, jer mi je to bila jedna od najtežih godina u karijeri zbog ozljeda. Tri mjeseca pred natjecanje smo mislili da idemo turistički tamo, ali smo na kraju uspjeli sanirati I zakrpati ozljede do finala I složiti odličan trening I pomesti izrazito jaku konkurenciju.

4.Sport i osobe sa invaliditetom – recite mi nešto o tome ?
-Smatram da sportom Ili bilo kojom tjelesnom aktivnošću jačamo svoje fizičko I mentalno zdravlje što pruža bolju kvalitetu života. OSI moraju prvo biti jak u glavi I shvatiti da NIŠTA nije nemoguće samo treba volja, želja I rad za ostvarivanje svojih snova.

5.Koliki je potreban rad i odricanje da bi se postigao uspjeh koji ste Vi ostvarili ?

  • Općenito ja treniram 17-19 sati tjedno ovisno koliko su intenzivni treninzi. Tu su naravno I dodatne svakodnevne masaže, saune I terapije za održavanje forme I prevenciju ozljeda. Hrana je također velik element trenažnog procesa pa se tako pokušavam što kvalitetnije i zdravije hraniti.

6. Uspijete li financijski pokriti svoje troškove, koliko Vam savez pomaže u tome, a koliko sami ?

Hrvatski atletski savez OSI I Hrvatski paraolimpijski odbor mi zaista maksimalno pomažu I bez njih ne bih bio tu gdje jesam I ne bi se mogao posvetiti ovoliko aktivno sportu. Naravno neke dodatne privatne terapije moram financirati samostalno ali ako želiš biti najbolji zdravlje I prevencija nema cijenu.

7.Postoji li godišnji odmor za par atletičare? Kako koristite svoje slobodno vrijeme?

-Kada završimo sa sezonom ako je ona bila uspješna dobivam nekoliko dana odmora u smislu aktivnog odmora..kako bi se tijelo uspjelo regenerirati… a I glava opustiti. Najviše volim otići u prirodu ili na more na relaksaciju.

8. Što Vas pokreće, imate li uzor?

  • Ja sam sam sebi uzor. Svojim odricanjem, radom I ulaganjem u sebe vidim kako ništa nije nemoguće, pogotovo ako još to urodi plodom.

9.Naporni treninzi iziskuju brojne ozlijede, kako se nosite sa tim ?

  • nažalost sklon sam ozljedama zbog moje dijagnoze. Često idem na terapije za prevenciju određenih ozljeda koje se dešavaju ako zanemarim to područje na tijelu što iziskuje puno vremena I novaca ali se na kraju isplati. Ako sve radim po planu I programu I posvećujem se maksimalno svome tijelu rezultati skaču I nema sumnje da će jednog dana I moj glavni cilj biti ostvaren.

10. Koji su Vam daljnji ciljevi koje bi željeli ostvariti do kraja svoje karijere ?

Medalja na Paraolimpijskim igrama je glavni cilj I za to ću se boriti.

Foto: Damir Senčar Hina

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top