Za 4 osobe, vrijeme pripreme 30 minuta + vrijeme kuhanja 25 minuta
Sastojci:
275 g makarona
60 g maslaca
60 g brašna
570 ml mlijeka
285 ml vrhnja za kuhanje
1/4 čajne žličice soli
Svježe mljeveni crni papar
Malo svježe ribanog muškatnog oraščića
275 g ribanog tvrdog sira
Tri rajčice narezane na ploške
Zagrijte pećnicu na 220* a makarone skuhajte.
U velikoj posudi rastopite maslac te dodajte brašno. Pržite jednu minutu na umjerenoj vatri i postupno dolijevajte mlijeko, pa stavite vrhnje, sol, nešto papra i muškatni oraščić. Miješajte dok umak ne zgusne, a potom smanjite vatru i pustite da se kuha još dvije minute dok miješate.
Sklonite posudu s vatre pa dodajte senf, i 3/4 sira da se rastopi. Dobro ocijedite makarone pa ih dodajte u umak od sira. Postavite sve u vatrostalnu posudu, poslažite ploške rajčice po vrhu i pecite 25 minuta dok jelo ne postane zlatno-smeđe.
