Breaking News
Početna / Ljubimci / Mačke s pedigreom

Mačke s pedigreom

Prednost odabira mačke s pedigreom je to što možete točno znati što od nje očekivati. Njezin izgled i karakter bit će isti kao i kod ostalih mačaka njene vrste. Kod odabira najvažnije je da se vaš karakter poklapa sa mačkinim, tada će vaš zajednički život biti lakši i ispunjeniji.

Britanska kratkodlaka mačka

britanska kratkodlaka

Izgled: gusta plišana dlaka, velike i okrugle oči bakrene ili zlatne boje. Okrugla glava s bucmastim obrazima. Zaobljeno krupno tijelo.

Karakter: blaga narav, tiha i privržena. Slaže se s djecom i drugim ljubimcima.

Maine coon 

maine coon

Izgled: velika i snažna mačka, pravokutnog tijela. Duga raskošna dlaka, najčešće smeđa sa šarama. Preporučuje se četkanje jednom tjedno. Prosječna težina ženke je 4 – 6 kg, a mužjaka 6 – 8 kg.

Karakter: inteligentna, zaigrana i nježna. Slaže se s djecom i psima. Dobar je lovac. Po ponašanju slična psu (voli vodu, donosi stvari).

Norveška šumska mačka

 norveška šumska mačka

Izgled: veća od prosječne mačke. Dugo, snažno tijelo i rep nalik vjeverici. Vanjski sloj sjajnog i vodootpornog krzna i unutarnji sloj vunenog krzna. Duguljasta i trokutasta glava, velike uši.

Karakter: inteligentna, energična i zaigrana. Voli ljude i druge ljubimce. Odličan lovac, voli biti vani i odgovara joj hladno vrijeme. Vrlo strpljiva.

Perzijska mačka

 perzijska

 

Izgled: dugačko, gusto krzno i velike okrugle oči na ravnom licu. Mišičavo tijelo s malim oblim ušima i kratkim repom. Potrebno je svakodnevno češljanje i povremeno kupanje. 

Karakter: slatke i simpatične naravi, voli tiha i mirna domaćinstva. Veže se uz vlasnika. Voli pažnju i igru.

Ragdoll mačka

ragdoll

Izgled: velika i mišičava polu-dugodlaka mačka. Može biti boje čokolade, lila, plava ili bijela. Lice, noge, rep i uši tamniji od tijela.

Karakter: mirna i prijateljski raspoložena, umiljata i nježna prema vlasnicima. Ne voli dugo biti sama. Kada je se podigne opusti se poput krpene lutke.

Sijamska mačka

 sijamska

 

Izgled: jednobojna dlaka s tamnije obilježenim nogama, repom i glavom. Elegantno tijelo na tankim, visokim nogama. Duguljasta glava.

Karakter: umiljata i nježna. Jako se veže za čovjeka i treba joj posvetiti dosta vremena. Energična, društvena i „pričljiva“.

Maja Kranjčec

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Ma sve mace su predivne :)))) Ali voljela bi opet imati sijamsku macu,malo teži karakter imaju ali nema veze.Moja sijamka Mikelica je nažalost preminula 🙁 ali zauvijek će ostat u srcu i sjećanju <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top