Vrijeme pripreme: oko 45 minuta
Sastojci:
8 komada pilećij krilca
pola šalice brašna
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
1 žlica čili papričica
300g crvene rajčice
2dcl pilećeg temeljca
2 žlice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar
vezica bosiljka
sol
Priprema:
Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.
Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.
Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.
Čili u jelima, to je ono što volim. Tijekom ljeta izbjegavam jako ljuto ali inače stvarno volim. Ovaj recept ću spremiti pa nek mi ženica spremi ili bih i ja mogao nju iznenaditi. Hvala na receptu. Ah, kad sam gurman, što mogu.
njamii
OBOŽAVAM pileča krilca
ovo sutra isprobavam, recept skidam ODMAH