Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Ljubomora

Ljubomora

Udali ste se, vjenčali, volite se i ne vidite ništa osim jedno drugo. Sve je divno, krasno i idealno. S vremenom vaša ljubav postala je navika. Ona je i dalje tu, no ne iskazujete je više onim intenzitetom i strašću kao u početku. A što je sa ljubomorom? Truje li ona vašu vezu ili brak?

Oko sebe često imamo nekoliko primjera gluposti koje ljudi rade i koje upropaštavaju njihovu vezu. Bolesna ljubomora, kako je zovu, tjera vas ili vašeg partnera da napravi glupost.

Žene često svoje supruge optužuju za stvari koje zapravo nisu ni napravili. Na taj ih način udaljuju i tjeraju od sebe. Oni svoje vrijeme provode sa društvom, kasno dolaze kući jer su svjesni da će za nešto biti krivi bili oni kod kuće ili ne, pa znaju reći da im je ionako svejedno, a one nisu svjesne da će ih doslovno gurnuti u ruke drugoj.

 

Prije par mjeseci jedan je poznanik  upoznao djevojku. Veza mu je bila super, bio je sretan i zadovoljan, sve dok nije odlučio djevojku učiniti ljubomornom. Vjerojatno je mislio da će ga djevojka još više zavoljeti, no to mu je bila velika greška. Budući je ona mislila da je prevarena, vratila mu je istom mjerom. Oko za oko, zub za zub. Bio je upozoren na moguće posljedice, ali nije htio slušati. Nedugo zatim njihova veza je pukla.

Mala doza ljubomore je zdrava. Na neki način onome drugome daje do znanja da je voljen, no da ta ljubomora ne bi prerasla u nešto gore i lošije, potrebno je partneru pokazati da nam je stalo do nje/njega. Moja je preporuka – žene, iznenadite svojeg dečka, supruga, zaručnika nekom romantičnom večerom ili omiljenim ručkom, nečime što voli, a vi, dragi moji muškarci, sjetite se s vremena na vrijeme kupiti svojim boljim polovicama barem kakav cvjetak.

Volite se, budite mrvicu ljubomorni, ali ne pretjerujte.

 

L.P.A.V.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top