Znate li....
Početna / Događanja / Glazba / Libar nakon petogodišnje pauze predstavlja novu pjesmu “Kliješta”

Libar nakon petogodišnje pauze predstavlja novu pjesmu “Kliješta”

Nakon punih 5 godina pauze Libar predstavlja novi singl “Kliješta”. Ako to i nije vijest, dodajmo još kako priču iste knjige dopisuje sasvim nova postava benda. A kome ni to nije dovoljno, možda će intrigantno zazvučati novina kako Libar, počevši s novim singlom “Kliješta”, od sad kreativno djeluje kao dvojac. “Kliješta” su singl kojim se Libar oprašta od prepoznatljivog koncepta muškog višeglasja i započinje svoje novo poglavlje kojeg autorski potpisuje osnivač i frontmen Nikola Čelan, zajedno s potentnim glazbenikom, predstavnikom “mlađe” garde, gitaristom i multiinstrumentalistom Antunom Devčićem.
Photo : Ivana Kragić
“Želja nam je nastaviti glazbeno putovanje započeto davne 2007. kad smo po prvi puta proširili djelokrug klapske tradicije na rock i heavy metal, pa preko eksperimenta s prog – boy bendom stigli do ovoga gdje smo danas: punokrvnog autorskog dvojca s referencom na projekte najbolje glazbene prošlosti, od Soft Cella ili OMD-ja u osamdesetima do, primjerice, jednih Hurtsa, Pet Shop Boysa i sličnih suvremenih elektroničkih dua – željom i nakanom, makar u malome, onoga što su postizali producenti klasičnog pop projekta Enigme Michael Cretu i Jens Gad. U tom smislu nadamo se barem približiti načinu i sadržaju kojeg su takvi uzori isporučivali publici” kaže Čelan vezano uz objavu prvog od niza singlova u pripremi kreativnog studijskog pogona kojeg je ustanovio zajedno s Devčićem pod provjerenim i dokazanim brendom Libra.
Inače “Kliješta” su obiman autorski uradak na kojem je dvojac radio pune dvije godine, uz neizbježan upliv gostujućih glazbenika: Jana Ivelića Pele na bubnju i udaraljkama, Antonija Grkeša kao gostujućeg vokala te Danijela Curića koji je usnimio trube. Žanrovski se nadovezuju na prepoznatljiv “klapski” homofoni slog u oprobanom Čelanovom vokalnom aranžmanu, s time da je matrica nedvojben umjetnički i kreativni iskorak kojeg je donijelo zavidno Devčićevo glazbeno znanje i zvanje profesora glazbe. Čini se sasvim dovoljnim omjerom staroga i novoga za prezentaciju sljedeće razine Librovog djelovanja, prigodno uz njegov petnaestogodišnji jubilej. Knjiga “spala” na dva slova?  Sasvim moguće, ali na isti način kao što je i internet ispisan dvama znamenkama.
Photo : Ivana Kragić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top