Znate li....
Početna / Labirint Ideja : O nama

Labirint Ideja : O nama

MISIJA UDRUGE

Misija udruge “Labirint ideja” je proširiti granice osobnog kulturnog razvoja, te kroz seminare, radionice i predavanja doprijeti do djece i mladih u cilju povećanja razine javne kulturne i edukativne svijesti.

Naša prva zadaća je pomoći djeci pri savladavanju osnovnoškolskog gradiva. Unutar tog programa nudimo roditeljima pomoć oko zadaće i učenja za djecu od 1 do 6 razreda osnovne škole. Radi se tijekom cijele školske godine, svaki dan, prije ili poslije škole, kako bi djeca stekla naviku dolaženja i učenja.

Također nudimo radionice:

1. Likovnu koloniju s Petrom Dolićem, akademskim kiparom (1 x 3 sata tjedno)
2. Dramsko – retoričku radionicu (2 x 2 sata tjedno)
3. Englesku radionicu za 3 i 4 razred (2 x 1 sat tjedno)
4. Englesku radionicu za 5 i 6 razred (2 x 1 sat tjedno)
5. Engleski za nnajmlađe(1 i 2 razred osnovne škole)
6. Njemačku radionicu za 5 razred (2 x 1 sat tjedno)

Usporedno sa radionicama organiziramo i predavanja na temu: Jednakost među djecom. Pod pojmom ‘jednakosti’ mislimo na svjesno pprihvaćanjedrugačijeg, društveno zanemarenog, kako bi time izjednačili djecu različitih društvenih statusa, financijskih stanja, nacionalnosti i slično.
– te radionice su zamišljene kao gostujuće radionice za osnovne škole diljem Hrvatske. Ovisno o dobnoj skupini išlo bi se korak naprijed u strukturnom planu i širenju pojma ‘jednakosti’. Kod školaraca bi se naglašavala kreativnost kao i pozitivan nagon ka boljem. (opis radionica – link)

Djeca i mladi ljudi koji se uključuju u programe udruge trebaju samovoljno prihvatiti jedan od vidova kreativnog izričaja; drama, retorika, likovno izražavanje, crtanje, pisanje, izrađivanje predmeta po osobnom izboru…

Cilj nam je pozitivno utjecati na djecu i mlade kako bismo iz njih izvukli osobne stavove te na taj način odvojili dijete od ulice i stvorili naviku stvaranja, kao i izricanja svojih osobnih mišljenja i stavova.

Udruga “Labirint ideja” također želi staviti naglasak na kreativnost kao jednom od najvažnijih faktora u odgoju i pozitivnom razvoju djece. Cilj nam je odgajati i educirati djecu i mlade (a i njihove roditelje) kako bi naučili uspješno se nositi ss izazovimaodrastanja i biti sretno i zdravo dijete koje zna preuzeti odgovornost za sebe i svijet koji gradi.

Labirint Ideja je udruga za promicanje kulture, edukacije i jednakosti, neprofitna pravna osoba koja se financira isključivo od članarine, svojih djelatnosti i donacija.

Sva prikupljena novčana sredstva Labirint Ideja koristi isključivo za obavljanje svojih djelatnosti.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top