Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Kuhanje pudinga

Kuhanje pudinga

Iako se mnogima kuhanje pudinga čini jednostavno, postoje nekoliko stvari koje bi bilo zgodno znati. Evo koje su i kako ga mi radimo!


Trebat će nam:  
            

  • 2 puding vrećice
  • 1 litra mlijeka
  • 2 žlice šećera

 

Kad smo spomenuli da postoje stvari koje bi bilo zgodno znati, jedna od tih je svakako – rok trajanja. Provjerite ga na svakoj vrećici da se ne zaletite kao i mi, pa na kraju radite kombinaciju vanilije i čokolade jer je drugoj vrećici čokoladnog pudinga istekao rok trajanja.

Otvorite vrećice i prah stavite u manju zdjelicu. Litru mlijeka stavite u lonac na slabiju vatru, da zakuha. Prije toga odvadite 12 srednjih žlica mlijeka i pomiješajte s prahom, dodavajući šećera po želji – mi smo stavili dvije srednje žlice.

 

Zgodno je imati mutilicu kako bi izbjegli stvaranje grudica.

 

Nakon što je mlijeko zakipilo, smjesu iz manje posude dodajte u njega i miješajte tri minute kako smjesa ne bi zagorila na dnu i kako bi razbili eventualne grudice. Osjetit ćete kako puding gusne od tekućeg prema gušćem. Kad dobijete zadovoljavajuću gustoću, maknite ga sa vatre.

Poslužite ga u manjim zdjelicama, vrućeg ili rashlađenog. Možete u njega ubaciti voće, čokoladne komadiće ili – brusnice.

 

Dobar tek!

 

 

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top