Savjet:
Koncert Ive Pogorelića u Splitu

Koncert Ive Pogorelića u Splitu

U subota 25. lipnja Ivo Pogorelić održati će donatorski koncert u Svečanoj dvorani Hrvatskog doma Split.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je umjetničkom usavršavanju darovitih učenika Glazbene
škole Josipa Hatzea.

Maestro Ivo Pogorelić jednom je rekao: “Zvuk se treba odlijepiti od
klavira, slobodno odletiti i obići prostor.” Osim što će zaradom od konceta dat vjetar u leđa mladim učenicima i učenicama Glazbene škole Josip Hatze, na najbolji mogući način će zatvoriti prvu cjelovitu koncertnu sezonu nove splitske koncertne dvorane.

Legendarni pijanist Ivo Pogorelić obilježio je klasičnu glazbenu scenu našeg vremena. Njegov jedinstveni glazbeni talent i inovativan pristup uvrstili su ga među najoriginalnije glazbene umove današnjice. Pogorelićev avanturistički duh, cijenjen zbog lucidnosti u otkrivanju novih kapaciteta glazbene ekspresije, ogrnut je pijanizmom najviše estetske vrijednosti, jedinstvenom virtuoznošću i vrhunskom tehničkom vještinom. Njegove evokativne interpretacije, oblikovane profinjenim glazbenim ukusom kakav se danas rijetko susreće, pomaknule su granice interpretacije i razumijevanja pijanističke literature postavljajući pritom nove standarde.

U novoj dvorani su u posljednjih godinu dana realizirana 82 koncerata u Svečanoj dvorani i 30 koncerata u novootvorenom Glazbenom salonu Jakova Gotovca te 37 ostalih događanja s ukupno 13618 posjetitelja.

Izvor /CMCTV

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top