Savjet:
Kompromis u spavaćoj sobi

Kompromis u spavaćoj sobi

Vaš partner želi seks tri puta dnevno a vi ste više tip za jednom tjedno? Uzrokuje li manjak seksualnog apetita probleme u vašim odnosima? Usklađene želje i potrebe jako su bitan faktor, a donosimo nekoliko savjeta kako to i postići.

Ako odnosi u vašoj vezi nisu ono što bi vas zadovoljilo, prestanite se žaliti i razgovarajte s partnerom. Uzmite malo vremena za sebe i istražite koliko su zbilja velike vaše potrebe. Kad komunicirate s partnerom, budite specifični.

Znate li zbilja što vaš partner želi? Saznajte. Možda niste toliko daleko koliko vam se čini. Razgovarajte iskreno i otvoreno, ne stavljajte krivicu na partnera već istražite potrebe i dogovorite optimalno rješenje.

Veze su kombinacija kompromisa i pregovaranja. Dogovorite vrijeme kad vam odgovara za razgovor, napravite plan i držite ga se. Ako ste s vremenom uočili da prethodni dogovor više vama ne odgovara, sjednite s partnerom i dogovorite novi. Partneri rijetko kad imaju istu razinu seksualnog nagona, nađite se u sredini da ste oboje zadovoljni.

Ne stavljajte seks kao temelj za vezu. Treba vam i ljubav, pažnja i briga  a seks može biti odraz toga. Ne postoji nikakvo pisano pravilo; grlite se i mazite kad vam paše, vodite zdrav seksualni život ali radite i na međusobnom poštovanju i bezuvjetnoj ljubavi.

Različiti ljudi imaju različite načine izražavanja ljubavi. Primjerice, jedan od načina da vam muškarac pokaže da vas voli može biti da uredi vrt, pokosi travu ili spremi večeru. Prepoznajete li to kao znak ljubavi?

Ne stupajte u odnos iz krivih razloga i ne komplicirajte ga s previše značenja. Primjerice, seks ne bi trebao biti način opravdavanja kod partnera. On bi trebao biti zdrav nastavak na ljubav, osjećaje i poštovanje koje imate prema drugoj osobi.

Odluke koje donosite imaju svoje posljednice. Ako odlučite raditi, školovati se i usputno održavati obitelj, vjerojatno ćete imati znatno manje vremena koje možete uložiti u seksualnu povezanost s partnerom. Pokušajte unaprijed planirati vrijeme kako biste izbjegli umor i manjak volje.

I za kraj, kako zavodite partnera? Ako je vaša verzija uspješnog zavođenja u obliku ” Dušo, mali je spreman “, možda je vrijeme da se zapitate kako taj pristup možete unaprijediti. Možda ćete morati poraditi malo jače, inspirirati i zavesti partnera. Ako je partnerica umorna nakon cijelog dana provedenog s djecom, pripremite joj vruću kupku, spremite djecu u krevet i dočekajte je kad izađe. Čak i najmanja djela mogu daleko dogurati.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top