Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:
Kolumna: Heroji se rađaju iz sjenke

Kolumna: Heroji se rađaju iz sjenke

Heroji se rađaju iz sjenke. Duž puta se osjećaju sami. Prije ili kasnije nastavljaju tamo gdje drugi su stali. Težina koju nose sa sobom je u očekivanjima – njihovim i okoline. Čak dodatnu težinu zna predstavljati i nedostatak očekivanja okoline, jer ostaje pitanje jesu li svi odustali od njih!? I onda, kada svi zaista odustanu od njih, kada se pogledaju u ogledalo i vide sebe.. taj pogled… Čiji je to pogled? Tko je to u ogledalu? Sami sa sobom u tom trenutku nailaze na raskrsnicu. Ići dalje istim putem, da li je to uopće pravi put? Što je pravi put?

Cilj postoji, ali je put do njega prekriven izmaglicom sumnje. Odakle tolika sumnja u sebe i svoje mogućnosti? Slast uspjeha djeluje tako slatko, a daleko. Vrijedi li ići dalje? Za koga? Za sebe!? Heroji su skromni, a opet puni očekivanja. Kako? Odakle? Iz sjenke iz koje smo ponikli. Želja da se izdignemo iz sjenke rađa glad. Da, mora da je to glad. Da bi bili heroji trebaju biti gladni za uspjehom i ostvarenjem sebe. Da, to je to, mora biti to, ne nalazim drugo objašnjenje.. Dokazati to sebi, biti dovoljno hrabar da se krećeš kroz tamu. I onda kada padneš onako neočekivano, hm..to boli. Ali stegneš zube i ideš dalje! Lako je nama danas kada znamo da je netko nekad nešto napravio, jer znajući da je netko nešto napravio mi znamo da je to moguće, i to postaje naša realnost, i znajući da je cilj dostižan krećemo se ka njemu.

Put je utaban. Težina te sjenke prethodnika također postoji. Iz nje se rađaju heroji. I njihova očekivanja se rađaju i tako u krug. To je život. Život je krug uzdizanja i padanja, rađanja i umiranja. Evolucija znači napredak i uzdizanje tog kruga uzdizanja i padanja stavlja na jedan novi nivo.

Biti sam sebi heroj znači raditi nešto što nitko nije napravio prije tebe, u tome je nova dimenzija veličine. Treba to shvatiti. Vrijeme je nepovratno, što smo odlučniji to smo bolji. Za koga? Za druge? Ne, nego za sebe. Al ta odlučnost ne predstavlja ništa dok se cilj ne ostvari!

Budi gladan, nemoj posustati, i ako ti se desi da poklekneš – ustani i nastavi dalje što prije. I raduj se! Jer samo ustajanje znači da nisi odustao od sebe, i da si bliže cilju nego ikad ranije!

 

Autor: M. Vujadinović

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top