Blagdani se bliže i na stolu se obično nakon finog ručka ili večere znaju naći i slatki kolačići. Ako ste spremni probati nešto novo a jednostavno – ovaj recept je kao stvoren za vas.
Priprema – 5 minuta
Pečenje – 20 minuta
Sastojci
- Pola šalice maslaca
- Pola šalice šećera
- Pola šalice kikiriki maslaca
- Pola čajne žličice soli
- Pola čajne žličice praška za pecivo
- 1 jaje
- Šalica i pol brašna
Umiksajte zajedno maslac, šećer, kikiriki maslac, sol i prašak za pecivo. Dodajte jaje i miješajte minutu. Zatim polako dodajte brašno te miješajte dok smjesa ne učvrsne.
Tijesto oblikujte u loptice, prekrijte ih folijom i ostavite u hladnjaku dva do tri sata.
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Izvadite smjesu i formirajte kuglice jednakih veličina te ih poredajte na papir za pečenje. Vlažnim rukama doradite kuglice i žlicom ih oblikujte u plosnate kolačiće. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta ( dok ne poprime zlatnu boju ).
Ostavite ih da se ohlade pet minuta prije serviranja. Dobar tek!