Savjet:
Kočije ponovno u Zagrebu!

Kočije ponovno u Zagrebu!

Čini se da se gradonačelnik Milan Bandić nije nimalo šalio kada je nedavno, komentirajući Vladinu nabavu skupih vozila, kazao da on na posao može dolaziti i kočijom.

Naime, u proceduru je stavio donošenje posebne odluke kojom će se regulirati prijevoz kočijama pa bi njihovo značajnije prometovanje zagrebačkim ulicama uskoro moglo postati normalno.
– Pitanje prijevoza kočijama u gradu nije do sada uređeno, a s obzirom na to da postajemo respektabilno i sve poželjnije turističko odredište, potrebno je turističku ponudu obogatiti i dodatnim sadržajem – stoji u objašnjenju odluke.

Foto: Robert Anić/Pixsell

Da ipak neće moći svatko upregnuti konje i zarađivati prevozeći Zagrepčane i turiste, postavljeni su određeni uvjeti. Tako će posao moći obavljati samo oni s položenim ispitom za vozača kočije, i to pred komisijom koju će odrediti gradonačelnik.

Bandić će odrediti i turističke trase gradskim ulicama i najvišu cijenu vožnje, a kočijaši će imati obvezu za svaku vožnju izdati i račun.
Određene su i vrste kočija koje se mogu koristiti, sve će morati imati policu osiguranja putnika, a kočijaš će nositi i posebno odijelo. Kakvo će ono biti, također će odlučiti gradonačelnik.

Kako bi građani i turisti znali gdje će sve moći pričekati kočiju, posebnim znakom označit će se početna stajališta, a kočijaši će usluge prijevoza pružati svakog dana od 10 do 21 sat.

 

Izvor: Večernji list

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Tako je!!! DOLJE TAXI, gore konji! 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top