Nedjelja , 4 prosinac 2022
Savjet:
Obitelj.hr i kazalište Kerempuh Vas daruju

Obitelj.hr i kazalište Kerempuh Vas daruju

englezi5Vladimir Đurđević: „NE IGRAJ NA ENGLEZE“

Režija: VINKO BREŠAN / ŽELJKA UDOVIČIĆ

Uloge: HRVOJE KEČKEŠ, BORKO PERIĆ, TARIK FILIPOVIĆ

 

˝Ne igraj na Engleze˝ hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi. Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju.

Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu.  Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo.  Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

 

Igra darivanja

Dragi naši čitatelji, dijelimo 1×2 ulaznice za kazališnu predstavu “Ne igraj na Engleze” koja će se održati u nedjelju 06.10.2013. u 20h – kazalište Kerempuh. Vaš zadatak je na naš portal www.obitelj.hr u komentare napisati koja je Vama osobno najbolja predstava koju ste do sada gledali i zašto. Budite kreativni, a mi ćemo to znati itekako nagraditi.

Igra darivanja traje do 05.listopada 2013. do 11h ujutro.

Sretno svima!

 

 

Hvala svima na igranju i komentiranju, idući nas tjedan ponovno čekaju igre darivanja zato ostanite s nama! Čestitke i Mister Mačku koji večeras očito slavi zaostali rođendan u Kazalištu. Bravo!

O nama Obitelj.hr

9 komentara

 1. Meni je bio rođendan
  a kažu to je velik dan
  za malog, običnog pojedinca,
  da mu prođe uz puno smicalica.

  Malo smijeha uvijek treba,
  ispod ovog ne baš vedrog neba,
  da digne ovaj svijet,
  a i da ja prestanem mljet,
  hoćuuu otić u kazališteeee
  lijepo molim :PP

 2. magneticzafrizider

  39 stepenica u Vidri.
  Film je nastao po uzoru na Hitchcockov film i svaka scena je podređena tome.
  Likovi se ponekad izmjenjuju jako brzo, nagle su promjene kadrova a osim toga je i publika jako dobro uključena u taj neki međusvijet kazališta/filma.

 3. Znala sam gledati predstave u kazalištu koje su bile tužne pa me je taj osječaj znao danima pratiti. Svakako najbolja i najsmješnija predstava koju sam ikada gledala bila je Muke po Iveku, jer od samoga početka pa do samoga kraja predstave morala sam brisati suze, ali one od smijeha pa je ona moj favoriti za najbolju predstavu na cijelome svijetu!!!

 4. Definitivno najbolje predstava su Stilske vjezbe! Gledala sam ih nekoliko puta I svaka izvedba je bila posebna I otkrila mi je nesto novo! Genijalno!:)

 5. Čudo u Poskokovoj Dragi – zbog glazbe i slike štikle kako gazi Split u pozadini, zbog videa na početku sa Stipom Božićem, dijaloga, radnje, glumaca i najviše zbog režije. Izvrsna predstava! Gledao i uživao dva puta 🙂

 6. Svaka čast Metastazama, slažem se da su odlične, ali ništa mi ne može nadmašiti Izbacivače. Jako dobro uhvaćena atmosfera onog vremena u Zagrebu, koje sam i sam bio dio pa mi se lako bilo i poistovjetiti sa pričom i likovima, neponovljivo!

 7. Čudo u Poskokovoj Dragi – zbog glazbe i slike štikle kako gazi Split u pozadini, zbog videa na početku sa Stipom Božićem, dijaloga, radnje, glumaca i najviše zbog režije. Izvrsna predstava! Gledao i uživao dva puta 🙂

 8. U sjećanju su mi zauvijek ostale Metastaze jer sam svog muža prvi put odvela u kazalište, i to unatoč njegovom nečkanju u skeptičnosti, ja sam naravno “pobijedila”. Izjasnio se da može još koji puta ići, ali uvjerena sam da je to govorio njegov ego i da ustvari jedva čeka da opet odemo u kazalište.

 9. Predstava “Spektakluk”! Prateći život od samog ljudskog začeća do smrti, izmjenjujući toliko likova različitih dobi i karaktera, mislim da bi se i najveći mrgud bilo kojeg uzrasta od srca nasmijao uz Renea i Tarika… 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top