Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Djeca & mladi / Kako organizirati dječji rođendan?

Kako organizirati dječji rođendan?

Razmišljajte kao djeca i osmislite savršen dječji rođendan!

Kako djeca najviše vole slaviti rođendan u velikom društvu, pristanite na ideju organiziranja velikog partija za svog malog slavljenika. Kako bi cjelokupna organizacija bila što manje stresna, s pripremama počnite na vrijeme. Pripremite popis uzvanika i popis namirnica.

Prije rođendana izradite pozivnice koje možete poslati poštom ili osobno podijeliti. Pozivnice možete pisati na male bijele kartone šarenim flomasterima a nakon toga ih stavite u jednobojne kuverte različitih boja i ukrasite ih dječjim naljepnicama i šljokicama.

Već tjedan dana prije slavlja idite u nabavku namirnica i sa svojim mališanom razmislite o jelovniku. Djeca vole šarena i jednostavna jela. Napravite im ražnjiće na kojima će biti kockice mesa, krumpira, kruha i pokojeg povrća ili pripremite zanimljive sendviče. Obične sendviče učinit ćete zanimljivijima ako sir izrežete modlicama za kolače u obliku zvijezda, srca, cvijeta ili zvona.

Za desert pripremite voćne ražnjiće. Nabavite što više šarenog voća, narežite ga na kocke i poslažite po štapiću za ražanj. Štapiće možete zabiti u polovicu lubenice ili u nekoliko polovica naranče u obliku ježa. Za male ljubitelje slatkog pripremite obične muffine koje djeca posebno vole. Najprije ih stavite u šarene papiriće, a nakon toga ih ukrasite čokoladnim preljevima ili šlagom i šarenim čokoladnim bombonima. Zapamtite – što šarenije, to bolje!

Tortu ukrasite svjećicama koje se same iznova pale. One će biti zanimljive djeci, a vi ih nećete morati iznova paliti svake minute. Na rub torte dodajte i pokoju prskalicu.

Prije nego stignu gosti, prostoriju ukrasite šarenim balonima i trakicama za slavlje. Trakice možete izraditi sami od kolaž papira. Šarene papire narežite na trakice te ih spojite u jedan u obliku prsten lanca. Pripremite i nekoliko balona napunjenih helijem koji će posebno oduševiti djecu. Stolac svog slavljenika također ukrasite balonima tako da se osjeća kao pravi junak.

Stol ukrasite stolnjakom u veseloj boji, a za slavljenike pripremite šarene čaše i tanjure s omiljenim likovima iz crtića. U čaše dodajte slamke neobičnih oblika i male suncobrane za koktele. Na rub čaše možete dodati okrugle kriške voća kako bi slavlje nalikovalo na mali koktel party. Za zabavu pripremite jedan kutak s društvenim igrama, jedan sa sportskim aktivnostima i obavezno plesni podij. Kako bi djeci bilo zanimljivije, pripremite im karaoke ili za kraj organizirajte mini kino.

Nikako nemojte zaboraviti na glazbu. Neka cijelo vrijeme u pozadini slavlja sviraju omiljeni hitovi vašeg slavljenika. Za kraj pripremite oslikavanje balona raznim markerima i kolaž papirom, a možete upotrijebiti i vunu kao kosu balona. Dopustite svakom djetetu da svoj balon ponese kući kao uspomenu s vašeg rođendanskog slavlja. I ne zaboravite fotoaparat!

 

 M.B.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top