Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Kako održati zdrav odnos?

Kako održati zdrav odnos?

8 osnovnih koraka za održavanje dobre veze

Ma koliko god vam netko pričao o tome kako je njihova veza savršena, vjerujte da su to samo puste priče. Zapamtite, ne postoji veza u kojoj je sve savršeno, ali postoje načini kako biti nadomak savršenstvu i održati zdrav odnos pun poštovanja i povjerenja u drugu osobu. Postoji i ona druga strana. Moram vam priznati kako često nailazim na parove koji su stalno u nekoj svađi i jednostavno ne znam kako su i dalje voljni biti u takvoj vezi.

Sigurna sam da svatko može imati normalan odnos ako obje strane rade na tome jer smatram da u vezi čovjek treba biti sretan i ispunjen, a ne se konstantno živcirati. Mi vam ne možemo reći što je najbolje za vašu vezu, ali možemo ponuditi savjete koji su u većini slučajeva bili uspješni. Ako i nakon toga ne vidite nikakav napredak, onda razmislite je li osoba kraj vas ona prava ili samo gubite vrijeme. Nikada nemojte zaboraviti samo jedno, a to je da mi sami krojimo svoj put i bit će vam onako kao si vi to posložite. I znajte da zaslužujete najbolje, a sve manje od tog nije vas vrijedno.

 

1. Kako bi održali zdravu vezu, morate znate što vi i vaš partner želite jedno od drugog i što očekujete od vaše veze.

2. Važno je da jedno drugome pričate o svojim potrebama.

3. Morate biti svjesni da druga strana neće baš uvijek moći ispuniti sve vaše potrebe. Neke od tih potreba ćete jednostavno morati zaboraviti.

4. Budite spremni pregovarati kako bi postigli kompromis i oboje dobili ono što želite.

5. Nemojte zahtijevati da se vaš partner promijeni kako bi ispunio sva vaša očekivanja. Pokušajte prihvatiti razliku između vašeg idealnog partnera i stvarne osobe s kojom ste u vezi.

6. Potrudite se sagledati stvari iz perspektive onog drugog. To ne znači da se baš uvijek morate složiti jedno s drugim, već da oboje razumijete i poštujete vašu različitost, stavove i potrebe.

7. Ako postoji kritična razlika u vašim očekivanjima, potrebama i mišljenjima, pokušajte biti iskreni i slušati drugu stranu tako da ona osjeća kako vam je zasita bitan vaš odnos. Ako vidite da stvari ne funkcioniraju, čim prije potražite stručnu pomoć dok ne bude prekasno.

8. Pokušajte na najbolji mogući način tretirati partnera s ovakvim riječima: “Volim te, vjerujem ti i želim da ovo uspije”. Samo nemojte ostati na pustim riječima več ih pretvorite u djela.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top