Savjet:
Kako napraviti sladoled kod kuće?

Kako napraviti sladoled kod kuće?

Pokušajte,nije teško !

Sastojci
4 jaja( samo žumanjci)
100g smeđeg šećera u prahu
1 žličica kukuruznog brašna, po želji
300 ml vrhnja za šlag
300 ml punomasnog mlijeka
1 štapić mahuna vanilije
arome po izboru

Izrada:

Provjerite imate li dovoljno slobodnog prostora u zamrzivaču. Prvo odvojite jaja, a žumanjke stavite u veliku zdjelu. (Bjelanjke vam neće trebati za ovaj recept. Možete ih koristiti za izradu meringue.)

U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok ne postanu blijeda i gusta.

Dodajte kukuruzno brašno (ako ga koristite) i dobro umutite da se uklopi u žumanjke.

Stavite vrhnje i mlijeko u lonac srednje veličine.

Mahunu vanilije uzdužno razrežite i stražnjom stranom noža izdubite sjemenke pa dodajte u vrhnje i mlijeko.

Vrhnje i mlijeko zagrijte malo ispod vrenja. Vruće vrhnje i mlijeko polagano ulijevajte u jaja i šećer, usput miksajući.

Procijedite kremu u čistu tavu i stavite je na vrlo laganu vatru. Kremu stalno miješajte drvenom kuhačom, posebno pazeći na kutove posude, dok se ne zapari i malo zgusne. Krema je gotova kada kroz nju možete povući jasnu crtu na stražnjoj strani drvene žlice. To može potrajati do 10 minuta.
Stavite kremu u veliku, plitku posudu otpornu na zamrzavanje i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu (to možete ubrzati tako da stavite posudu s kremom u veliku zdjelu ledene vode).Možete podijeliti krenu pa dodavati arome po želji.

Kada je na sobnoj temperaturi, stavite poklopac na kremu i ohladite u hladnjaku preko noći.

Ohlađenu kremu prebacite u zamrzivač i vadite svakih sat vremena, na tri sata, kako biste je umutili električnom ručnom pjenjačom. To će raspršiti kristale leda i održati ga glatkim.

Zatim ostavite sladoled u zamrzivaču da se konačno zamrzne, dok ne postane čvrst.

Izvadite sladoled iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja kako biste ga lakše grabili.

Dobat tek

Foto /obitelj.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top