Sastojci:
1 veći krumpir
pola kile bundeve
2 mrkve
pola dcl vrhnja za kuhanje
Priprema:
U vrelu vodu dodajte soli i na kockice narezan, oguljeni krumpir. Nakon pet minuta dodajte isto tako narezane i oguljene kockice mrkve i bundeve. Obavezno posolite i ne budite skromni, jer ako zaboravite kasnije juhica može biti jako neslana i nije fina.
Kad su svi sastojci u vodi mekani, izlijte većinu vode u kojoj se kuhalo i štapnim mikserom izmiksajte sastojke u smjesu. Dodajte malo vode u kojoj se kuhalo te vrhnja za kuhanje, do željene gostoće.
Dobar tek!
Prošle smo godine imali bundeve pa je žena jednom prilikom juhu napravila ali mi nije rekla od čega je dok nisam pojeo, inače ne bih bio okusio ali moram priznati da je fina. Radila je i roladu od bundeve, isto jako ukusno.
ovo radim često
svi ukućani ju vole
ja posipam bučinim sjemenkama:-)