Znate li....
Početna / Događanja / John Madden: 5 filmova koji su utjecali na mene kao filmaša

John Madden: 5 filmova koji su utjecali na mene kao filmaša

John Madden: 

Redatelj John Madden započeo je vođenje radijskih drama iz Ratova zvijezda 80-ih i 90-ih, prije nego što je izbio kao redatelj s romantičnom komedijom-dramom Zaljubljeni Shakespeare iz 1998. godine. Film je dobio ukupno trinaest nominacija za Oscara, uključujući jednu za Maddena za najbolju režiju, te je na kraju osvojio sedam Oscara, uključujući najbolji film, najbolji originalni scenarij i najbolju glumicu (Gwyneth Paltrow).
Desetljećima od tada Madden nudi širok raspon radova, od Shakespeareove romanse preko špijunskog trilera Dug do romantične komedije pustolovine The Best Exotic Marigold Hotel. Njegov najnoviji film je drama o Drugom svjetskom ratu Operacija mljeveno meso s Colinom Firthom, Matthewom Macfadyenom i Kelly Macdonald u glavnim ulogama.
Više od gravitacije prema određenom žanru, Madden se želi osjećati opijenim i svojim radom i radom drugih. “Opijanje je riječ koju često koristim o filmovima koji te jednostavno zatvaraju i guraju kroz iskustvo”, kaže Madden za A.frame. “Ne možete pobjeći od iskustva dok se ne riješi na drugom kraju, za razliku od iskustva knjige ili iskustva predstava. Uronjenost u filmove je jednostavno izvanredna.”U nastavku Madden nudi pet filmova koji su najviše utjecali na njega kao filmaša. “Prilično je fluidan, tako da ih ne bih nužno nudio po redoslijedu važnosti”, upozorava on, “dakle, bez posebnog redoslijeda…”

Bonnie and Clyde

The Conversation

Don’t Look Now

The Double Life of Véronique

After Life

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top