Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Jednostavan recept za knedle

Jednostavan recept za knedle

 Stigla je sezona knedla,Knedle su velike kuhane okruglice od krumpira ili kruha, napravljene bez kvasca. Dio su austrijske, njemačke, mađarske, hrvatske i češke kuhinje, i dolaze u brojnim različitim oblicima. Mogu biti izrađene od brašna, krumpira, starog kruha ili griz. U većini slučajeva se koristi kao prilog za prženo meso ili variva. Mogu se poslužiti i kao desert (na primjer punjene šljivama) ili u juhi.

Za knedle vam je potrebno:

1 kg krumpira (pire)

2 jaja

2 žlice ulja

malo soli

40 dkg oštrog brašna

20-ak šljiva(svježih ili zamrznutih) ili voće po izboru..

malo krušnih mrvica

malo ulja/maslaca

Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći u hladnjaku).

Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu.Kuhati ih u provreloj vodi 15 min. ,a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u predhodno popržene krušne mrvica na maslacu.

Foto/obitelj.hr

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top