Savjet:
Jazz quartet Sarajevo Jazz Guerilla predstavlja debitantski album!

Jazz quartet Sarajevo Jazz Guerilla predstavlja debitantski album!

Nakon skoro dvadeset godina aktivnog djelovanja na regionalnoj sceni, sarajevski sastav Sarajevo Jazz Guerrilla je konačno snimio svoj debitantski album. Glazbenici poznati po višegodišnjem djelovanju i suradnji s velikim imenima naše scene, od Dine Merlina, Amire Medunjanin, do bendova Letu Štuke i Zoster, napokon su se posvetili vlastitom izričaju kroz ovaj materijal snimljen u poznatom studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.    

Započet kao putovanje kroz žanrove srodne jazzu i improvizovanoj muzici, u procesu stvaranja album se pretvorio u niz suradnji sa nekim od najzanimljivijih, ali i najpoznatijih predstavnika glazbene scene Balkana.  

Foto by Olja Hajdarpašić
 Suradnje sa Ninom Badrić, Vlatkom Stefanovskim, Jacquesom Houdekom i drugim pjevačima, ali i s vrhunskim instrumentalistima i jazz solistima, iznjedrile su jedno izuzetno zanimljivo glazbeno putovanje kroz različite žanrove. Pored nekoliko obrada klasika iz jazz, pop i domaćeg glazbenog kataloga, na albumu se nalazi i nekoliko originalnih kompozicija dvojca Šukalo/Sirbubalo. Uz podršku vjerovatno najbolje ritam sekcije u BiH, Hadžić/Češljar, Sarajevo Jazz Guerrilla, kako se i zove ovaj debitantski album, donosi nam 12 kompozicija koje ćemo slušati dugo, u nadi da na sljedeći album ovog kvarteta nećemo čekati još 20 godina. 

Najzaslužniji za zvuk albuma je Grammy nominirani producent Anthony Gravino iz Chicaga, poznat po suradnji sa Kurt Ellingom, Stu Mindemanom, Bill Frisselom, Marquis Hillom i mnogim drugima.

Album je dostupan na svim streaming servisima.

POPIS PJESAMA:

Ona bi na nargilu
U ljubavi
Numberblocks
Daleko od vjetrova
Herbs In My Hands
Zlato
Summer Soft
Goat Harbor
Chet Baker
Creepin’
Yes Doubt
Talasna dužina

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top