Znate li....
Početna / Događanja / Izložba mlade umjetnice Ive Berket

Izložba mlade umjetnice Ive Berket

U ciklusu izložbi u Knjižnicama grada Zagreba, sutra 4. travnja u 18 sati svoje radove Iva Berket predstavlja u Knjižnici August Cesarec, Radauševa 7

Kako je mlada likovna umjetnica Iva Berket diplomirala na Tekstilno tehnološkom fakultetu – tkaninu je oduvijek doživljavala kao slikarsko platno na koje je pretakala svoje misli i maštanja. U protekla 3 mjeseca svoje radove predstavila je likovnoj publici na 2 samostalne izložbe održane u zagrebačkim knjižnicama Vjekoslava Majera, Bogdana Ogrizovića, a sve je spremno i za otvaranje treće po redu – sutra u 18 sati u Knjižnici Augusta Cesarca, na kojoj će pod nazivom “Moj svijet” biti izloženo novih 18 ulja na platnu velikih formata..

O Ivinim slikama iz kritika se čita: “Osobna vokacija poduprta višegodišnjim likovnim obrazovanjem oblikovali su Ivu Berket kao vrsnu kreativku.Njen intenzivan rad neopterećen je drugim likovnim izričajima te kao takav osoban i nikada podređen tuđim idejama.S lakoćom se prepušta maštanju evocirajući pritom arhetipske oblike i sadržaje.Lirskom nježnošću i kromatskom istančanošću,raznolikim likovnim tehnikama Iva disciplinirano reorganizira stvarnost donoseći na vidjelo novi sklad i ljepotu.”

Knjižnice grada Zagreba ovom prilikom svoje su izložbene prostore prepustili mladim stvaraocima, dajući im priliku da šira publika upozna njihovim rad.

Tim povodom i Iva Berket kaže:” Iznimno sam sretna što mi je ukazana čast da u ovim divnim prostorima, koje posjećuje mnoštvo ljudi izložim svoja platna. Budući da moje slike mogu vidjeti ne samo posjetitelji knjižnica nego i mnogi prolaznici što je jedinstven slučaj. Zahvalna sam neizmjerno voditeljicama knjižnica gospođama Jasni Kovačević, Aleksandri Cvitković i Vesni Radošević”.

Izložba u Knjižnici U Radauševoj bit će otvorena do 29. travnja dana.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top