Nedjelja , 3 prosinac 2023
Savjet:
Ivo Pogorelić povodom 40. obljetnice Lisinskog!

Ivo Pogorelić povodom 40. obljetnice Lisinskog!

Najpoznatiji hrvatski pijanist u svijetu, umjetnik nakon čijih je nastupa publika i kritika podijeljena između posvemašnjeg oduševljenja i potpune indignacije. Neki ga nazivaju genijem, a neki ekscentrikom; kritičari su također podijeljeni. Slici koju ima u javnosti on sam pretpostavlja težak rad: „Ja služim umjetnosti, ja sam sluga. Nekima sve to izgleda veličanstveno, s kavijarom, šampanjcem i palačama. U redu. I to je dio programa. Ali ja sutra, kad se probudim, nemam ništa od svega ovoga. Itekako imam sjesti za glasovir i ići dalje.“  Mnogi kritičari pisali su mu panegirike: „Pogorelić čini da glazba zvoni s uzbuđenjem kada je to potrebno, dopuštajući mekšoj, polaganoj glazbi da se istakne prirodnim dostojanstvom…“ Ili: „Muževan i virilan u jednom trenutku, delikatan i nevin u sljedećem…“ te stoga ne začuđuje što su njegove snimke postale najprodavaniji albumi klasične glazbe do sada.

 

Ne propustite genija glasovira koji će svirati Chopina na prvom svečanom koncertu obilježavanja 40 godina uspješnog djelovanja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Uz svjetsku pijanističku zvijezdu i Chopinov koncert u ovaj neprocijenjiv događaj bit će utkana i glazba hrvatskoga skladatelja po kojemu je dvorana dobila ime – Vatroslava Lisinskog, kao i čudesno simfonijsko ostvarenje velikog ruskog umjetnika P.I.Čajkovskog. Ne propustite 28. prosinca u 19.30 sati!

 

Igra darivanja:

Povodom 40 godina koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog poklanjamo vam 4 ulaznice za ovaj spektakl! Sve što morate učiniti je u komentar napisati * Želim u Lisinski! * i nasumičnim ćemo odabirom podijeliti ulaznice. Igra traje do 27.12.2013 u 16 sati. Sretno svima!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top