Breaking News
Početna / Događanja / Intervju tjedna: Ivana Soldo Čabraja

Intervju tjedna: Ivana Soldo Čabraja

Tko je Ivana Soldo Čabraja?

Kad bi ja bila Google tražilica, ovo bi bio prvi odgovor kojeg bi vam dala. Budući da smatram da sve u životu kreće od obitelji, za sebe bi rekla da sam kćer, sestra, supruga i majka, a onda i glumica u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Obožavam sve svoje uloge, kako u životu tako i na daskama kazališta, i svim ulogama se u potpunosti predajem. Dobitnica sam i nekih nagrada od kojih bi izdvojila Nagradu hrvatskog glumišta. Od malena sam voljela maštati, sanjariti, primjećivati različite karaktere ljudi, motive i ciljeve ljudskog djelovanja te kasnije zabavljati svoje ukućane živopisnim prepričavanjem situacija koje sam doživjela u školi, igri, obiteljskim okupljanjima… Upisavši akademiju ono što je nekad bila igra, prepričavanje i oponašanje postalo je moj životni poziv. Glumu i kazalište smatram svojim pozivom, a ne svojim poslom jer bez obzira što činila na sceni, koliko umorna i frustrirana bila mogu osjetiti kreativnu radost baš tu na sceni i baš u tom trenutku. Još uvijek me raduje, još uvijek istražujem kako od sebe, od svog tijela i vlastitih osjećaja utjeloviti uvijek nove uloge, a ne ići sigurnim, utabanim putevima.

Na čemu trenutno radite?

Što se tiče kazališta, nedavno smo se vratili sa turneje po Poljskoj. Posjetili smo Krakow, Olsztyn i Radom s našom hit predstavom “Udovice” poljskog autora Slawomira Mrožeka u režiji Jasmina Novljakovića. Sve tri predstave popunile su dvorane poljskih kazališta, a publika, ali i struka bili su oduševljeni novim načinom čitanja autorova teksta “Udovice”.
Uskoro idemo na turneju po Dalmaciji s komedijom Williama Shakespearea “San ljetne noći” u režiji Tamare Damjanović. Ako već niste, morate doći pogledati ovu hit predstavu i nasmijati se od srca do suza.
Osim kazališnim projektima, veselim se i dugometražnom filmskom projektu đakovačkog redatelja Marijana Šuline naziva “Žena s gumenim rukavicama”. “Žena s gumenim rukavicama” bavi se velikom štrajkom prosvjetnih radnika u Hrvatskoj 2019. godine iz perspektive školske čistačice, prikazujući istodobno odnos prema najslabijim članicama radne zajednice i težnju za ostvarenjem društvene jednakosti. Sretna sam jer sam po prvi puta dobila priliku raditi na dugometražnom filmskom projektu sa sjajnom ekipom punom entuzijazma i ljubavi prema projektu. U srpnju je prva klapa i želim što bolje pripremiti svoju ulogu.

Koji su Vaši hobiji?

Pronalazim hobije u različitim područjima interesa počevši od sporta. Moja jutarnja rutina je trčanje tijekom kojeg saberem misli i napravim u glavi plan za taj dan. Najbolji rezultat kojeg sam postigla je 20. mjesto u ženskoj kategoriji na Osječkom Ferivi polumaratonu 2020. godine. Iste godine sam se pripremala i za zagrebački maraton koji je 15 dana prije starta bio otkazan. Profesionalno sam igrala odbojku za prvu ligu do akademije te i sada znam ljeti zaigrati odbojku na pijesku. Sport kojim se bavim, a koji je privukao najviše pažnje na mom instagramu je pole dance. Šipku sam postavila u sred dnevne sobe i redovito djeca i ja na njoj izvodimo akrobacije te tako smetamo mom mužu u gledanju tv-a. Ako se pitate jesam li ikada pala s nje, odgovor je da, budući da ju je postavio moj muž koji je inače vrlo “predan” izvršavanju mojih uputa. Prvobitno, Miroslav je smatrao da se šipka ne treba ubušiti u plafon nego će ona na potisak izdržati vrtnju, a i šteta je bila izbušiti plafon. Šipka se prilikom moje prve vrtnje odvalila od stropa pa sam ja skupa s njom pala i razbila pločice u kuhinji, svoju bradu i lakat. Potom ju je on ipak pristao ubušiti u plafon. Sad se sretno vrtimo na njoj. Čak je i Miroslav jednom prilikom zaplesao na šipki (slobodno pogledajte video na YouTube-u: KORONA BRAK, Ivana Soldo Čabraja VS. Miroslav Čabraja ).

Title: Videozapis s naslovom: KORONA BRAK, Ivana Soldo Čabraja VS. Miroslav Čabraja

Moja nova ljubav, kada je u pitanju sport, je box kojeg treniram u RCB Osijek.
Navečer prije spavanja čitam ili gledam serije uz čašu crnog vina. Ako vas zanima koja knjiga mi je najdraža ima ih puno, ali od nedavno sam u taj popis uvrstila i “Genijalnu prijateljicu” Elene Ferrante, “Kad svijeće dogore” Sandora Maraija, “Goniča zmajeva” Khaleda Hosseinija, “Filozofiju vina” Béle Hamvasa… Ona knjiga koju trenutno čitam i uglavnom bude i najdraža. Odustanem od čitanja knjiga koje me ne osvoje u prvih 100 stranica, a one koje me kupe mi budu drage. Od serija, ako niste pogledali brzo pogledajte “Šutnju” na HBOu u kojoj glumi Miroslav ili “Dnevnik malog Perice” u kojem također glumi jedan prezgodan glumac Miroslav 😛. Inače gledam Netflix, a najdraža serija na Netflixu mi je “La Casa de Papel”, ali pratim sve hitove. 
Moj hobi je i moj instagram profil, a ako vas zanima nešto više o sadržaju kojeg tamo postavljam like, follow i shareajte moj instagram profil @cabrajais XD.

Nedavno je Vaš instagram profil doživio veliki uzlet. Postajete li infulencerica?

Hehe nemam pojma. Instagram je moj hobi gdje dijelim sadržaje iz svakodnevnog života. Ali to nije moj fah tako da je svaki pozitivan rezultat i suradnja na instagramu došla spontano. Nije mi cilj postati influencerica, no ako se to dogodi – cool.

Što mislite o društvenim mrežama?

Drušvene mreže su odličan način za pronalazak ljudi sa zajedničkim interesima i publike kojoj se želimo predstaviti, no treba biti oprezan. One nisu zamjena za socijalizaciju niti stvaran život, već samo nadopuna.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top