Znate li....
Početna / Događanja / Intervju: Damir Tomljanović

Intervju: Damir Tomljanović

Sjeli smo s Damirom Tomljanovićem i bili znatiželjni! Pogledajte o čemu smo razgovarali.

Kako ste ?
S obzirom na godine odlično. Šalim se. 😊

 Jeste se napokon malo odmorili nakon naporne sezone snimanja ?

Nakon snimanja nastavite jednostavno živjeti svoj život, tako da s time dolaze i svakodnevne obaveze, ali mali odmor sam si priuštio.

Kakvo vam je bilo to novo iskustvo ? Da li je dugo trajala prilagodba na tv kamere?

Iskustvo je bilo nevjerovatno pozitivno, i ne bih mijenjao ništa u cijelom tom mom životnom trenutku.  Mislim da prilagodba na kamere nije bila uopće problem, puno teže je bilo stati ispred kandidata i biti osoba koja će im pomoći da ostvare snove ili im ih razbije pa makar i na tren. Velika je to odgovornost.

Kakav je bio osjećaj kada ste dobili poziv biti jedan on članova žirija u kulinarskom showu?

Prvo je uslijedio poziv na audicije za člana žirija. Naći se uopće u društvu s svim kolegama Chefovima koji su bili pozvani je velika čast i svojevrsno priznanje za minuli profesionalni rad. Iskreno nisam razmišljao o tome da ću biti novi član žirija, uživao sam u tim prvim koracima, dok nije došao poziv i dok nisam dobio tu čast biti dio tima.

Onda nakon prvih par minuta i proslave s obitelji počinjete razmišljati o velikom poslu koji je pred vama. Trenutak koji ću pamtiti cijeli život.

 Recite nam malo o sebi.

Ne znam što reći. Kuhar sam. Profesija koja me oblikovala kroz život i kroz svakakva iskustva i dobra i loša . Običan čovjek s dobrim i lošim stranama kao i svi.

Svima ste ostali u sjećanju kao najdraži član žirija. To ste pokazali i emocijama, jeste li i dalje u kontaktu s natjecateljima?

Ma život je subjektivan. Svako ima svog miljenika u žiriju tako da ne bih generalizirao. Emocije su za ljude i ne vidim zašto ih ne pokazati i dobre i loše. To znači da imate krvi ispod kože. Sva trojica smo u kontaktu s kandidatima, makar više oni nisu kandidati nego prijatelji. Biti dio Masterchefa je jedno posebno iskustvo i razviju se isto tako posebna prijateljstva.

 

Da li je teško nekome biti mentor i izabrati natjecatelja na temelju jedne prezentacije?

Nije lako biti mentor. Nas trojica smo svi različiti karakteri i tražimo različite stvari u kandidatima. Jedna prezentacija je jedna životna šansa i osjeti se kada je netko istinski zgrabi u taj trenutak. Uvijek možete pogriješiti, ali zato je dug put do ulaska u MasterChef kuću a još duži do finala.

Što trenutno radite?

Radim i dalje kao Chef na Veleučilištu Aspira u Zagrebu s studentima Gastronomije. To mi je jedan od poslova koji me jako ispunjava i nosi jedno posebno zadovoljstvo rada s mladim ljudima koji će obilježiti neka nova vremena koja su pred nama. I dalje radim kao konzulatant na različitim projektima, kao privatni Chef, projektiram, itd. Nisam mirnog duha pa sam teško na jednom mjestu. Uživam u jednom novom periodu svog poslovnog i privatnog života.

Je li teško biti Chef?

Svaki posao je težak. Biti Chef nije ništa drukčije. Mislim da je svaki posao težak onoliko koliko si postavite profesionalnu ljestvicu visoko. Možda smo mi samo malo više medijski vidljivi i dostupniji s obzirom na količinu svakodnevnih kontakata s našim gostima.

Kako se nose članovi obitelj sa vašim poslom?

Mislim da obiteljski život svakog djelatnika u ugostiteljstvu jako pati. Naše obitelji su najveće žrtve našeg posla bez iznimke.

Imate li najdraži recept?

Nemam omiljeni recept . Kada poraste masnoća i šećer u krvi i vaga mi kaže da sam pretjerao, onda znam da sam bio sretan. Hahahaha

Jeste li spremni za novu sezonu ?

Veselim se jako ponovno biti s dečkima i svim dragim ljudima koji su s nama na ovom projektu. Mi smo mala obitelj koja tih par mjeseci proživi jako puno. Jesam li spreman? NE. Prije mislim da sam spreman na nova životna iskustva , nove ljude , nove izazove i nove uspomene.

U kakvim ste odnosima sa ostalim članovima žirija?

Kada s nekim prođete jedno ovako intenzivno iskustvo, onda se stvore prijateljstva za život. Oni znaju koliko ih volim.

 

Molim vas neku poruku za mlade nade kulinarstva?

Ako ste spremni biti fizički radnici i teško raditi kada bi rado bili s svojim obiteljima i prijateljima , biti kreativni kada ste umorni i trebate samo malo mira i samoće, biti hrabri da napustite sigurnost posla za više znanja i mogućnosti koja se možda i neće desiti, biti ludi kada posao to traži da preživite dan, biti prizemljen kada stres krene uzimati svoj danak da ne postanete ovisnik i utopite su u alkoholu i drogama, biti čovjek prema svom timu jer oni su vam obitelj i prvi će vam dati zadnju kap krvi da izdržite sve ovo. Onda ste KUHAR. Svi one kolege s kojima ste radili na tom putu vas naprave Chefom. Ako ste spremni napraviti prvi korak i zagrebati po površini tog života , dođite u bilo koju kuhinju, a možete i kod nas trojice u Masterchef. Čekamo vas.

 

 

 

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top