Znate li....
Početna / Događanja / International Puppet Theatre Festival Karlovac – InPuT Festival Karlovac

International Puppet Theatre Festival Karlovac – InPuT Festival Karlovac

Kako smo vam i najavili ove godine, Gradsko kazalište “Zorin dom” Karlovac u suradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom te Ministarstvom kulture i medija

po prvi put organizira International Puppet Theatre Festival Karlovac – InPuT Festival Karlovac.

Festival započinje u utorak, 24.5. u 18 sati lutkarskom povorkom koja kreće sa Trga bana Jelačića kroz grad prema Gradskom kazalištu „Zorin dom“.

U povorci će sudjelovati profesionalni lutkari, studenti Umjetničke akademije u Osijeku, vrtićka i školska djeca, roditelji i svi ostali građani.

Gledatelji će moći pogledati gigantske lutke, a ispred Zorin doma, kao uvod u početak festivala, studenti Umjetničke akademije iz Osijeka izvest će predstavu „PRINCEZA OHOLA“ sa početkom u 18:45 sati. Predstava je nastala kao ispit druge godine glume i lutkarstva i namijenjena je djeci od 5 i više godina.

U srijedu 25.5. u 17:30 sati ispred Zorin doma započinje SVEČANO OTVARANJE FESTIVALA, a u 18 sati u glavnoj dvorani kazališta će biti PREMIJERA nove lutkarske predstave

GK Zorin doma „BZZ-BZZ“.

U ovoj lutkarskoj predstavi glavni likovi su Djed i njegov unuk Lovro koji će nas upoznati sa zanimljivim životom marljivih pčelica. Djed će povesti svog unuka na razgledavanje košnice, pokazat će mu tko čuva ulaz u košnicu, gdje pčele radilice odlažu med, gdje “spava” kraljica pčela te tko ju čuva. No onog trenutka kada se nekad velika livada pretvori u ogromnu autocestu, pčelice počnu napuštati svoj dom, a Djed i Lovro morat će smisliti način kako vratiti pčele u košnicu.

Ova priča govori o prirodi i tehnologiji, o tradicionalnom i modernom svijetu te postavlja pitanje treba li jedno isključiti drugo ili različiti svijetovi mogu funkcionirati u simbiozi.

Režija: Vanja Jovanović

Tekst: Petra Cicvarić

Scenograf i dizajner lutaka: Mario Tomašević

Glazba: Marin Živković

Animiraju: Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Lovorka Trdin, Petra Cicvarić

U konkurenciji za nagradu sudjelovat će 6 predstava (GK „Zorin dom“, GKL Split & Teatar Poco Loco, GKL Zadar, Lutkovno gledališče Maribor, GKL Rijeka, Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka), a u žiriju će biti: Hrvoje Seršić, prof., Slađana Kilibarda, redateljica, Morana Petrović, kostimografkinja.

Osim mišljenja stručnog žirija, o predstavama će svoju odluku dati i dječji žiri.

Cjelodnevna zbivanja širom grada nudit će i radionice, izložbe, okrugle stolove…

Festival se nastavlja svaki dan prema programu i trajat će do nedjelje, 29.5.2022. kada će u 18:30 sati biti svečano zatvaranje festivala i dodjela nagrada te ćemo po 100 – ti put izvesti nagrađivanu lutkarsku predstavu – varijete „JOŠ SI ZELEN“, verzija za sve uzraste od 0 do 92 + godina.

U privitku ovog maila naći ćete program cijelog festivala, a info letke o predstavama slat ćemo u idućih nekoliko mailova narednih dana.

Cijena ulaznice je 20,00 kn – ako je predstava u Zorin domu.

Ovo svakako morate doći pogledati !

Foto /PR Zorin Dom

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top