Znate li....
Početna / Ljubimci / Igračke su važne!

Igračke su važne!

Svi koji imaju kućne ljubimce, znaju koliko oni vole svoje igračke. Životnu okolinu kućnog ljubimca potrebno je obogatiti igračkama iz više razloga. Životinje kroz igru iskazuju svoju vitalnost, želju za igrom, a ujedno na taj način istražuju okolinu u kojoj se nalaze. Mlađe životinje kroz igru koriste strategije i navike koje su imitacija lovačkih nagona iz čopora, pa tako igračke postaju njihov plijen. Također, igračke služe za vježbu i psihičku stimulaciju, a uz to omogućavaju vježbanje vilice i trošenje viška energije. Pravilnim igranjem, ljubimac također uči i o društvenim okolnostima.

Pri kupnji igračke, pripazite da njena veličina bude primjerena. Veličina igračke neka bude proporcionalna veličini ljubimca. Velikim ljubimcima ne treba kupovati sitne igračke koje mogu progutati i uzrokovati gušenje, isto kao što se male životinje mogu ozlijediti velikim i grubim igračkama. Uz to, razmislite treba li vam igračka za kućno ili vanjsko okruženje.

Pripazite da igračka koju kupujete bude bezopasna – provjerite sadrži li igračka toksične tvari. Jednako opasne mogu biti igračke od mekane gume i to osobito za one ljubimce koji se ne znaju nježno igrati nego su skloni tome da igračku rastrgaju u komadiće. U tom slučaju, pripazite da ne dođe do hranjenja igračkom.

Zapamtite: svaka igračka ima svoju svrhu. Zbog toga postoji više vrsta igračaka: za žvakanje, za pištanje, za natjerivanje i vuču, za trošenje noktiju i zuba. Trgovine namijenjene isključivo životinjama nude igračke namijenjene različitim vrstama ljubimaca te su samim time prilagođene uzrastu, veličini i specifičnim potrebama svakog pojedinog ljubimca. Stoga prije svega razmislite koliko vremena možete izdvojiti za igru s ljubimcem, a pri kupnji igračke, konzultirajte se s prodavačima.

 

M.B.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top