Breaking News
Početna / Igre darivanja / Igra darivanja: Jodirani magnezij i magnezij 

Igra darivanja: Jodirani magnezij i magnezij 

ZAŠTO SU JOD I MAGNEZIJ NAJBITNIJI MINERALI ?

Od joda se postaje pametniji i inteligentniji… Tako kažu. Ako smatrate da su Japanci najinteligentniji narod, onda je to djelomično i zbog toga što u organizam unose puno joda. Svjetska zdravstvena organizacija svakodnevno upozorava ljude na kronični deficit joda.Zašto nam je jod tako važan?Nadoknađivanjem joda, naročito oralnim putem, mogu se riješiti svi problemi s reproduktivnim organima: manjak libida, izostanak ovulacije, neplodnost ili nemogućnost iznošenja trudnoće do kraja. Jod je “pametnjaković” koji sve zna, onaj koji govori drugima što da rade. Drugim riječima, to bi značilo da, ako ga ima dovoljno u tkivima, navodi estrogen da djeluje na ciljna tkiva (grudi, maternicu, jajnike…), što može biti od velike važnosti za žene koje imaju problema sa začećem.Doktor David Brownstein, autor knjige Iodine – why you need it, why you can’t live without it (Jod – zašto ga trebamo, zašto ne možemo živjeti bez njega), kaže da jod utječe na sva cistična tkiva, a to su štitnjača, dojka i prostata. No, jod nije samo to. Grčevi u mišićima, hladne ruke i stopala, loša memorija, suha koža koja se ne znoji čak i kad je jako vruće, opadanje kose, ispucali nokti, depresija…, mogu se riješiti jodom. Značajna karakteristika joda jest i ta da iz organizma uklanja teške metale, poput florida, žive, aluminija i, što je posebno važno, broma (element iz iste skupine u periodnom sustavu i vrlo sličnih karakteristika), koji se vezuje na jodne receptore u slučaju njegova manjka ili nedostatka, što može biti još jedan od uzroka smanjene funkcije štitnjače.Doktor David Derry rekao je da je jod najbolji antibiotik i antivirotik. U kontekstu činjenice da većina bolesti ili započinje ili se nastavlja upalama koje uzrokuju bakterije i virusi, onda je ovo važna informacija. Naime, svakih 17 minuta krv ponovno cirkulira kroz tkivo štitnjače, u kojem će, ako postoji dovoljna količine joda, bakterije i virusi biti uništeni.

Zbog čega je našem tijelu potreban magnezij? On je mineral, kojega naše tijelo ne proizvodi, tako da ga moramo unositi kroz prehrani ili dodacima prehrani. Pomanjkanje magnezija u današnje vrijeme je vrlo česta pojava, ne samo kod sportaša nego i kod drugih neaktivnih ljudi.Magnezij je bitan za mnoge procese u tijelu gdje se događa oslobađanje energije.
Magnezij pomaže kod:
✔ uspostavljanju ravnoteže elektrolita
✔ uravnotežuje centralno-živčani sustav
✔ poboljšava kvalitetu sna
✔ smanjuje mišićni umor
✔ snižava razine lošeg kolesterola u krvi


Koji su znaci pomanjkanja magnezija? Prvi znaci pomanjkanja magnezija se izražavaju u fizičkoj i psihičkoj iscrpljenosti, te gubitku snage u mišićima. Mišićni tremor i “titranje” u predjelu očiju je znak pomanjkanja magnezija. Nakon toga može slijediti gubitak apetita, glavobolja i slabost.
Daljnji nedostatak magnezija kroz određeno vrijeme se obično manifestira kroz grčeve u mišićima, ubrzanim otkucajima srca a može nastupiti i depresija i jake migrene.
Oba naša proizvoda se nanose na kožu sprejanjem i zapamtite, sve što stavite na kožu završi u krvotoku vrlo brzo!

Igra darivanja:
Darujemo čak 5 komada ovog divnog proizvoda sretnim dobitnicima!
Kako biste se vaš VI našli na listi, svakako posjetite i zapratite našu Facebook stranicu, podijelite objavu na javno i označite bar jednog prijatelja!
Igra traje do petka, 13.5.2022!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top