Savjet:
Hvale vrijedna utrka povodom dana dijabetesa

Hvale vrijedna utrka povodom dana dijabetesa

Povodom obilježavanja Hrvatskog dana dijabetesa 14.5.2022 godine članovi udruge MaDi koje će predvoditi Zvonimir Jelinić, profesionalni biciklist koji je vozio za Team Novo Nordisk development u Americi te i sam ima dijabetes tipa 1, vozit će biciklističku rutu humanitarnog karaktera od Osijeka do Zagreba. Utrci će se pridružit i Dragan Franjković, svjetski prvak u Kickboxingu te voditelj sportske akademije koji također ima dijabetes.
Utrci su se pridružili s i veterani Domovinskog rata. Kao liječnik u pratnji utrku će pratiti doktor Ivan Andrašević (također dijabetičar), koji svakodnevno pomiče granice – što u sportskom smislu kao i u svakodnevnom životu.Ovim putem pozivamo sve koji žele pružiti podršku djeci i mladima kojima je dijagnosticiran dijabetes tipa 1, da u svom gradu od 9.5. 2022 do 14.5.2022 mogu trčati, šetati, voziti bicikl te na taj način donirati sredstva preko Stoperica.hr.

 

https://www.stoperica.hr/natjecanje/humanitarno-natjecanje-pomozimo-malim-dijabeticarima/95

Sva sredstva namijenjena su za organizaciju Dijabetičkog kampa na moru. Kamp je prvi korak projekta Udruge Madi kojemu je cilj osamostaljivanje djece, prilagodba dijabetesa svakodnevnom životu, podrška djeci i roditeljima te senzibiliziranje javnosti. Krug za dijabetes – za zdravlje i sport .

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top