Breaking News
Početna / Događanja / Eurosong ipak neće biti u Ukrajini 2023 ,novi domaćin je ….

Eurosong ipak neće biti u Ukrajini 2023 ,novi domaćin je ….

Izjava EBU-a o domaćinstvu natjecanja za pjesmu Eurovizije 2023

Nakon pobjede na natjecanju za pjesmu Eurovizije (ESC) u svibnju, EBU istražuje mogućnosti za domaćinstvo natjecanja iduće godine s ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizirao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je poznata tradicija da pobjednik Eurosonga bude domaćin natjecanja sljedeće godine, osiguravajući određene kriterije, uključujući osiguranje održivosti organiziranja događaja i sigurnost svih dionika, uključujući javnost.

S obzirom na rat koji je u tijeku od ruske invazije na ovogodišnju pobjedničku zemlju, EBU je uzeo vremena da provede potpunu procjenu i studiju izvedivosti sa stručnjacima UA:PBC-a i trećih strana, uključujući pitanja sigurnosti i sigurnosti.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedna je od najsloženijih TV produkcija na svijetu s tisućama koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 mjeseci pripreme.

Nakon objektivne analize, Referentna skupina, Upravni odbor ESC-a, s dubokim je žaljenjem zaključila da, s obzirom na trenutne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva potrebna televizijskoj kući za domaćinstvo, organizaciju i produkciju natjecanja za pjesmu Eurovizije prema ESC pravilima ne mogu biti ispunio UA:PBC.

EBU želi zahvaliti UA:PBC-u na njihovoj svesrdnoj suradnji i predanosti u istraživanju svih scenarija u tjednima nakon pobjede Kalush Orchestra 14. svibnja u Torinu i podijeliti njihovu tugu i razočaranje što se natjecanje sljedeće godine ne može održati u Ukrajini.

EBU podržava UA:PBC u čitavom nizu područja od invazije. Osigurat ćemo nastavak ove podrške kako bi UA:PBC mogao održavati nezamjenjivu uslugu koju pružaju Ukrajincima. Kao rezultat ove odluke, u skladu s pravilima i kako bi se osigurao kontinuitet događaja, EBU će sada započeti razgovore s BBC, kao ovogodišnji drugoplasirani, potencijalno će ugostiti Eurosong 2023. u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Naša je puna namjera da se pobjeda Ukrajine odrazi u emisijama sljedeće godine. To će nam biti prioritet u našim raspravama s eventualnim domaćinima. Nakon njihove pobjede na Eurosongu (ESC) u svibnju, EBU istražuje mogućnosti za domaćinstvo natjecanja iduće godine s ukrajinskom javnom televizijskom kućom UA:PBC, koja prethodno je organizirao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je poznata tradicija da pobjednik Eurosonga bude domaćin natjecanja sljedeće godine, osiguravajući određene kriterije, uključujući osiguranje održivosti organiziranja događaja i sigurnost svih dionika, uključujući javnost.

S obzirom na rat koji je u tijeku od ruske invazije na ovogodišnju pobjedničku zemlju, EBU je uzeo vremena da provede potpunu procjenu i studiju izvedivosti sa stručnjacima UA:PBC-a i trećih strana, uključujući pitanja sigurnosti i sigurnosti.Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedna je od najsloženijih TV produkcija na svijetu s tisućama koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 mjeseci pripreme.

Izvor /EBU

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top